Paula87 Posted March 5, 2012 Report Posted March 5, 2012 Co myślicie o tej aferze z sola, że drogową sprzedawano jak spożywczą? Ja jestem oburzona. Jak można tak truć i to z premedytacją by się dorobić? Quote
Ojciec Posted March 5, 2012 Report Posted March 5, 2012 Nie pierwszy i nie ostatni taki przypadek w Polsce. Jest wiele bardzo podobnych przypadków tylko nikt o tym nie wie, np padłe zwierzęta idą na mięso. Quote
*SSaPeRR* Posted March 5, 2012 Report Posted March 5, 2012 10 lat sól drogowa sprzedawana była jako spożywcza przez 3 firmy. A właściciele napewno sami też jeldi produkty z tą solą.POLAK POTRAFI! A odnośnie padłych zwierząt to czasami Ci którzy odbierają mówią (niby żartują), że jak jeszcze ciepła sztuka to na kiełbasy może się opchnie. Quote
Jan-ros77 Posted March 7, 2012 Report Posted March 7, 2012 Dokłądnie Ojciec, ludzie różne rzeczy zrobią, żeby się tylko dorobić, szkoda tylko ze takie chwyty wykorzystuja. Co ciekawe najpierw babnili w ty ze jest niezdrowa, teraz znow ze sanepid nie wykryl nic groznego w niej. Jestem ciekawy jak to sie skonczy. Quote
jarek Posted March 7, 2012 Report Posted March 7, 2012 Skonczy sie to obnizkami cen skupu zywca juz leci na dol Quote
muzyk Posted March 8, 2012 Report Posted March 8, 2012 JA mam proste pytanie .Gdzie są służby odpowiedzialne za ochronę obywateli zg. z konstytucją,nie będe wymieniał bo za dużo trzeba by pisać.Za co im się płaci?PO 15 latach opierdalania pójdą na emeryturę ale czy zasłużoną? Quote
ZbyszekW8 Posted March 8, 2012 Report Posted March 8, 2012 W ogóle jak to wyglada. Przez takie afery wszyscy uczciwi traca. słyszałem w wiadmosciach ze w innych krajach juz nie beda od nas kupowac soli, np czesi. I co z tego ze zywność jest ok? Wystarczy ze raz się zdarzy i znajda inne rynki zbytu. Tylko kto na tym najwiecej straci? Quote
*SSaPeRR* Posted March 11, 2012 Report Posted March 11, 2012 Oto to co znalazłem na innym forum: skopiowane od innego użytkownika!!!!skandal UWAGA TUSKOLAND KŁAMIE Pracuję w laboratorium nawozów sztucznych,na własny koszt zrobiłem analizę soli wypadowej serwowanej nam-POLAKOM w żywności od > 10 lat!. Poniżej przedstawiam skład:NaCl min 94,6 % H2O max 0,2 % SO42 - 5,2 % K4Fe(CN)6 - 31 mg/kg pH 5-9 najgorsze świństwo (RAKOTWÓRCZE!) to żelazocjanek potasu,substancja rakotwórcza przy systematycznym spożywaniu. Mój post jest usuwany,proszę uprzejmie o kopiowaniu tego składu chemicznego i przekazywanie dalej - wklejaj wszędzie gdzie się da!RATUJMY SWOJE i NASZYCH najbliższych ZDROWIE i ŻYCIE!Trują nas za wiedzą i ZGODĄ RZĄDU (dlaczego nie ujawniają firm-trucicieli?!)-w imię czego???!!SKANDAL i SZOK!!!! Co o tym myślicie?? Quote
Miki Posted March 11, 2012 Report Posted March 11, 2012 A ja powiem tak. Ludzie byli, są i będą pazerni, i zrobią wszystko aby zyskać, obojętnie jakim kosztem! Im częściej takie zachowania będą przechodzić bez echa tym częściej tacy ludzie będą to wykorzystywać aby się łatwo wzbogacić... Quote
Jac555 Posted March 12, 2012 Report Posted March 12, 2012 Echem sie odbiło w internecie. Poruszają tam naprawde wazne tematy, których w tv nie ma. Że chca nam inne kraje wprowadzic embargo na produkty, w tym co wazne na mieso, ze mnostwo przedsiebiorstw padnie, ze sanepid nic nie robil...Do tej pory nie wiadomo kto to rozprzestrzenial. Hm sprawa pewnie ucichnie i nic nie zrobia. Quote
amysek Posted March 27, 2012 Report Posted March 27, 2012 co tam sól... ostatnio na zajęciach dowiedziałam się ze w moim okręgu zamieszkania ponad 60% rur wodonośnych to rury azbestowe, podejrzewam ze sytuacja podobnie przedstawia sie w innych rejonach Polski. Quote
bardzomalorolny Posted March 27, 2012 Report Posted March 27, 2012 No widzicie, ludzi chcą przed reformą emerytalną wykończyć. Jak nie sól to susz jajeczny, teraz rury i pewnie wiele innych zatajonych spraw. Quote
DuzyGrzegorz Posted September 28, 2012 Report Posted September 28, 2012 I jak wszystkie afery zamieciona pod dywan. Państwo nie będzie płacić emerytury jeżeli ktoś zejdzie przed 67. Ta sól drogowa na pewno pomoże zejść w ustawowym terminie.senat.gov.pl/gfx/senat/userfiles/_public/k8/dokumenty/stenogram/oswiadczenia/wojciechowski/0805oa.pdfsenat.gov.pl/gfx/senat/userfiles/_public/k8/dokumenty/stenogram/oswiadczenia/wojciechowski/0805o.pdfNóż się w kieszeni otwiera. Quote
Recommended Posts