krzysztof109 Posted March 8, 2012 Report Posted March 8, 2012 Czy ktoś z was ma podpisaną umowę z firmą Wipasz lub Prowimi w związku z chowem świń? Interesuje mnie to ponieważ niedługo sam podpisuje umowę. Chciałbym dowiedziećsię jak się z nimi współpracuje? Opłaca się? Quote
Koper Posted March 8, 2012 Report Posted March 8, 2012 Ale chcesz umowę podpisywać na dostawę paszy, czy na wstawienie warchlaków i odchów tuczników? Bo same pasze to ok ale na wstawianie prosiąt to bym się zastanawiał. Quote
krzysztof109 Posted March 23, 2012 Author Report Posted March 23, 2012 właśnie chodzi mi o wstawienie warchlaków i odchów tuczników,może ktoś z was ma taką działalność to chciałbym z taką osobą się skontaktować i porozmawiać na ten temat Quote
rolnik1500 Posted March 23, 2012 Report Posted March 23, 2012 Sam nigdy tego nie robiłem ale rozmawiałem z kolegą co skusił się na taką wspłópracę. Podpisał umowę wstawili mu prosięta. Umowa była na wszytsko tak naprawde to musiał tylko doglądać trzody i dać swoje budynki i infrastrukturę techniczną. Nawet zapewnili weterynarza. Ogólnie nie było żadnych problemów ale jak wszystko policzył to wyszło mu, że lepiej nie uzależniać się od jednego odbiorcy. Zrobił dwa rzuty i dalej działa samodzielnie. Jak nie masz kasy na wsad i na zainwestowanie w pasze to to jest dobre rozwiazanie. Ale jak masz na zainwestowanie to warto podjąć ryzyko samodzielnego orgazniowania całogo tuczu świń samodzielnie. Quote
sandzia111 Posted June 26, 2019 Report Posted June 26, 2019 Najlepiej doczytać dokładnie i to nie raz warunki umowy, tam będą wypisane wszystkie haczyki. Z jednej strony fajnie wszystko masz zagwarantowane, ale jaka cena przy sprzedaży? Na pewno o wiele niższa niż miałbyś z własnej ręki sprzedawać, musisz to wszystko przeliczyć... Quote
Chłop73 Posted October 26, 2019 Report Posted October 26, 2019 Mialem "przyjemność " współpracą z wipaszem . Uważajcie żeby nie dołożyć do interesu. Po pierwszym rzucie zrezygnowałem. Na szczęście. Znam ludzi co dołożyli do tej zabawy. Quote
glenart Posted November 29, 2021 Report Posted November 29, 2021 Witam. Czy ktoś tuczy trzode chlewna na tzw. kontrakcie z firmą Wipasz? Mozna o info Quote
Recommended Posts