mateuszpies Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 chodzi mi jak długo rośnie zborze od posiewu do żniw. ile dni. Quote
bardzomalorolny Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Skąd jesteś z miasta, czy ze wsi. Nie ma reguły, zależy od pogody. Żniwa są przeważnie w lipcu, a w tamtym roku były po połowie sierpnia, więc nie ma reguły. Nawet kiedy siejesz, jedni we wrześniu inni w październiku, a nawet w listopadzie oziminy. To zależy indywidualnie. Quote
Adams Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Człowieku z choinki się urwałeś czy co?Ja mniej więcej wiedziałem w wieku 7 lat.Ale dobra powiem.Zboża ozime:jęczmień,żyto,pszenżyto-od końca września do przełomu lipca i sierpnia.(jęczmień ze dwa tygodnie wcześniej) (przynajmniej tak u mnie).Zboża jare pszenica,jęczmień,owies.itp.-od końca marca-początku kwietnia do sierpnia)Żepak - połowa sierpnia początek lipca.Sory za ten początek ale mnie to troche dziwi. Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 U mnie żniwa były na początku sierpnia,tak do 10go zmieściliśmy się ze wszystkim. A ile rośnie to ciężko powiedzieć,bo z pogodą bywa różnie,wiesz dobrze jaka potrafi być nieprzewidywalna. Quote
Recommended Posts