jacob Posted March 12, 2012 Report Posted March 12, 2012 Witam. Zbliża się wiosna i chciałbym się zaopatrzyć w kosę spalinową, której będę używał w moim sadzie z wiśniami. Dodam, że kosić będę dość wysokiej trawy i chwastów o twardych łodygach. Mój budżet to max. 600 zł. Będę wdzięczny za porady:) Quote
*SSaPeRR* Posted March 13, 2012 Report Posted March 13, 2012 Pytalem znajomego o jego kosy, a posiada 2 sztuki Magnum Profesional, którymi robią uprawki w lesie o powierzchni 42ha (wykaszanie traw, zarośki, roczne siewki drzew). Przepracowały dwa i pół sezonu i się dobrze trzymają. Poza tym że w jednej po miesiącu siadła przekładnia, ale była bez żadnych wykrętów wymieniona w ramach gwarancji. Mówił że prawdopodobnie w tym roku kupi jeszcze jedną taką. allegro.pl/kosa-spalinowa-podkaszarka-kosiarka-5-2-km-bc415bn-i2195696899.html Poszukaj jeszcze opinii o tym sprzęcie. Quote
jacob Posted March 16, 2012 Author Report Posted March 16, 2012 Dzięki za sugestię. Ale skoro te kosy dają radę na wycinkach leśnych to dobry znak. Poczytam sobie jeszcze o nich w necie, pozdrawiam! Quote
kacpersski Posted June 24, 2013 Report Posted June 24, 2013 U mnie dobrze się sprawdza podcinarka spalinowa ST 28 J od Stigi, kupiłem ją jakieś 2 tygodnie temu, a nie było wcale tak łatwo, na rynku tyle teraz tego sprzętu że ciężko się połapać i wybrać najlepszą opcję Quote
przemek2092 Posted June 24, 2013 Report Posted June 24, 2013 Słyszałem że stiga stała sie często wybieraną marką, jest to dość solidny sprzęt, mało awaryjny, a co najważniejszy jest sporo tańszy od takich marek jak sthil, no ale wiadomo za markę i jakość trzeba płacić Quote
przemek2092 Posted June 30, 2013 Report Posted June 30, 2013 troszkin jaki model ? jaką ma moc ? Quote
troszkin Posted June 30, 2013 Report Posted June 30, 2013 Stihl Kosa spalinowa FS 130. moc 1,9 km mi to w zupelnosci wystarcza Quote
garzew Posted July 1, 2013 Report Posted July 1, 2013 Na allegro pełno jest ofert takich kos jak demon. Jedni mówią że to jest całkowity szmelc ale są opinie że dla małych ogrodów jest dobrym wyborem. Ktoś miał do czynienia z taką kosą? Quote
garzew Posted July 2, 2013 Report Posted July 2, 2013 Znaczy Made in China. Dlatego tak tanio. A jeszcze jedno jak to możliwe że tak tania kosa ma moc 5.8KM, podczas gdy najdroższe Stihle za 4000PLN mają moc 3KM? Quote
kubusjettaII Posted July 5, 2013 Report Posted July 5, 2013 co do tej mocy to bardzo wątpliwe żeby tyle miała, a ceny to już prawo rynku. Quote
waldi 1979 Posted July 6, 2013 Report Posted July 6, 2013 Kolego sam sobie odpowiedziałeś na pytanie.STIHL 4000 zł i 3 KM ,a tu 5.8KM.Czegoś takiego nie ma.A to co na niej jest napisane,to już inna sprawa.Kolego do wszelkiej chińszczyzny lejesz mieszankę 1:20 ,1:25 paliwa z olejem do dwusuwów czy to w pilarkach czy w kosach spalinowych.W lepszej jakości sprzętach 1:40,1:50.Idzie za tym jakość użytych części w maszynie.Przepraszam,że może trochę odbiegłem od tematu,ale uważam,że lepszy sprzęt zdecydowanie dłużej Ci posłuży.POZDRAWIAM. Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted July 9, 2013 Report Posted July 9, 2013 Ja polecałbym kosę spalinową Stiga,firma dobrze znana wielu użytkownikom,mało awaryjna, a ich sprzęt jest bardzo chwalony. Warto się nad nim zastanowić. Quote
Recommended Posts