Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Zbliża się wiosna i chciałbym się zaopatrzyć w kosę spalinową, której będę używał w moim sadzie z wiśniami.

Dodam, że kosić będę dość wysokiej trawy i chwastów o twardych łodygach.

Mój budżet to max. 600 zł. Będę wdzięczny za porady:)

Posted

Pytalem znajomego o jego kosy, a posiada 2 sztuki Magnum Profesional, którymi robią uprawki w lesie o powierzchni 42ha (wykaszanie traw, zarośki, roczne siewki drzew). Przepracowały dwa i pół sezonu i się dobrze trzymają. Poza tym że w jednej po miesiącu siadła przekładnia, ale była bez żadnych wykrętów wymieniona w ramach gwarancji. Mówił że prawdopodobnie w tym roku kupi jeszcze jedną taką.

allegro.pl/kosa-spalinowa-podkaszarka-kosiarka-5-2-km-bc415bn-i2195696899.html

Poszukaj jeszcze opinii o tym sprzęcie.

• 1 year later...
Posted
U mnie dobrze się sprawdza podcinarka spalinowa ST 28 J od Stigi, kupiłem ją jakieś 2 tygodnie temu, a nie było wcale tak łatwo, na rynku tyle teraz tego sprzętu że ciężko się połapać i wybrać najlepszą opcję
Posted
Słyszałem że stiga stała sie często wybieraną marką, jest to dość solidny sprzęt, mało awaryjny, a co najważniejszy jest sporo tańszy od takich marek jak sthil, no ale wiadomo za markę i jakość trzeba płacić ;)
Posted
Na allegro pełno jest ofert takich kos jak demon. Jedni mówią że to jest całkowity szmelc ale są opinie że dla małych ogrodów jest dobrym wyborem. Ktoś miał do czynienia z taką kosą?
Posted
Kolego sam sobie odpowiedziałeś na pytanie.STIHL 4000 zł i 3 KM ,a tu 5.8KM.Czegoś takiego nie ma.A to co na niej jest napisane,to już inna sprawa.Kolego do wszelkiej chińszczyzny lejesz mieszankę 1:20 ,1:25 paliwa z olejem do dwusuwów czy to w pilarkach czy w kosach spalinowych.W lepszej jakości sprzętach 1:40,1:50.Idzie za tym jakość użytych części w maszynie.Przepraszam,że może trochę odbiegłem od tematu,ale uważam,że lepszy sprzęt zdecydowanie dłużej Ci posłuży.POZDRAWIAM.