Jump to content

pomocy problem z prasa

Recommended Posts

Guest pawlik1m
Posted
Witam kupiłem prasę john deere 590 i mam problem z monitorem elektronicznym przewody podłańczam tak jak pisze w instrukcji czarny do minusa a czerwone do plusa a monitor niedziała słychać tylko beep ze sterownika w prasie przy przełańczaniu opcji siatka sznurek co może byc przyczyną proszę o pomoc dodam tylko że u gościa jak ją kupowałem to wszystko działało POMOCY
Posted
nie znam się na tym ale w tych temperaturach robi się wszystko wilgotne być może elektronika zawilżała jak możesz to spróbój podsuszyć suszarką od włosów lub przenieś jak to możliwe do pomieszczenia ogrzewanego i wtedy sprawdż u nas znajomy też miał problem z elektroniką w ciągniku a po podsuszeniu suszarką wszystko było ok sprawdż miernikiem czy jest odpowiednie napięcie na tych przewodach pod obciążeniem bo niekiedy jest tak że jest napięcie 12v a pod obciążeniem spaduje do połowy tej wartości lub podepnij pod inny ciągnik a może zadzwoń do tego gościa co od niego kupiłeś może on coś na ten temat wie
Guest pawlik1m
Posted
sprawa wyjasniona przepalenie bezpieczników w sterowniku w prasie a suszarką to se mozesz podsuszyć najwyzej włosy w kroczu a nie elektronikę a ten gościu co mówiłeś że sobie podsuszył to miał pewnie przetarte przewody w którymś miejscu i pod wpływem wilgoci dochodziło do zwarcia widze ze niektórzy są zieloni a się udzielaja na tego typu forach
Posted
wymiana bezpiecznika to nie wszystko musisz stwierdzić dlaczego ten bezpiecznik się spalił w sprawnej instalacji tak się nie dzieje czy był za małej wartości lub masz przetarte przewody i dochodzi do zwarcia albo podczas podłączania niechcący zmieniłeś biegunowość zbyt pochopna wymiana bezpiecznika może się skończyć pożarem a tym bardziej w prasie a co do tej suszarki możesz się śmiać ale to robili serwisanci
Posted

pawlik jak byś zobaczył nowego Johnego po zimie z uniesiona kabiną i z piecykiem obok to ciekawe co byś powiedział :)

U kilku osób się spotkałem z takim zjawiskiem jak ciągnik zimą nie ruszany to wiosną kabina wywrócona i kabelki suszone :P