Guest pawlik1m Posted March 13, 2012 Report Posted March 13, 2012 Witam kupiłem prasę john deere 590 i mam problem z monitorem elektronicznym przewody podłańczam tak jak pisze w instrukcji czarny do minusa a czerwone do plusa a monitor niedziała słychać tylko beep ze sterownika w prasie przy przełańczaniu opcji siatka sznurek co może byc przyczyną proszę o pomoc dodam tylko że u gościa jak ją kupowałem to wszystko działało POMOCY Quote
grzepaku1 Posted March 13, 2012 Report Posted March 13, 2012 nie znam się na tym ale w tych temperaturach robi się wszystko wilgotne być może elektronika zawilżała jak możesz to spróbój podsuszyć suszarką od włosów lub przenieś jak to możliwe do pomieszczenia ogrzewanego i wtedy sprawdż u nas znajomy też miał problem z elektroniką w ciągniku a po podsuszeniu suszarką wszystko było ok sprawdż miernikiem czy jest odpowiednie napięcie na tych przewodach pod obciążeniem bo niekiedy jest tak że jest napięcie 12v a pod obciążeniem spaduje do połowy tej wartości lub podepnij pod inny ciągnik a może zadzwoń do tego gościa co od niego kupiłeś może on coś na ten temat wie Quote
Guest pawlik1m Posted March 14, 2012 Report Posted March 14, 2012 sprawa wyjasniona przepalenie bezpieczników w sterowniku w prasie a suszarką to se mozesz podsuszyć najwyzej włosy w kroczu a nie elektronikę a ten gościu co mówiłeś że sobie podsuszył to miał pewnie przetarte przewody w którymś miejscu i pod wpływem wilgoci dochodziło do zwarcia widze ze niektórzy są zieloni a się udzielaja na tego typu forach Quote
grzesiek12031980 Posted March 14, 2012 Report Posted March 14, 2012 Nie unos sie kolega ci radzi jak potrafi. Quote
wiesieki1202 Posted March 14, 2012 Report Posted March 14, 2012 jakas wyjatkowo tępa sztuka z tego pawlika.zamiast prasy bylo sobie mlotek kupic Quote
grzepaku1 Posted March 14, 2012 Report Posted March 14, 2012 wymiana bezpiecznika to nie wszystko musisz stwierdzić dlaczego ten bezpiecznik się spalił w sprawnej instalacji tak się nie dzieje czy był za małej wartości lub masz przetarte przewody i dochodzi do zwarcia albo podczas podłączania niechcący zmieniłeś biegunowość zbyt pochopna wymiana bezpiecznika może się skończyć pożarem a tym bardziej w prasie a co do tej suszarki możesz się śmiać ale to robili serwisanci Quote
Mikruss Posted March 14, 2012 Report Posted March 14, 2012 pawlik jak byś zobaczył nowego Johnego po zimie z uniesiona kabiną i z piecykiem obok to ciekawe co byś powiedział U kilku osób się spotkałem z takim zjawiskiem jak ciągnik zimą nie ruszany to wiosną kabina wywrócona i kabelki suszone Quote
Recommended Posts