edgar Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Cześć Potrzebuje kupić małą przyczepkę do ciągnięcia samochodem. Doradzano mi brenderup 1205 ale znalazłem tańszą polskiej firmy tema: momicar.pl/pl/p/Przyczepa-bagazowa-Tema-KOMPAN-z-podloga-z-blachy-23502SE3/160 Co sądzicie o tym, warto dopłacać do brenderup? Ma ktos z was taką przyczepkę albo przyczepe tej firmy? Pozdrawiam Quote
edgar Posted March 18, 2012 Author Posted March 18, 2012 Cześć Potrzebuje kupić małą przyczepkę do ciągnięcia samochodem. Doradzano mi brenderup 1205 ale znalazłem tańszą polskiej firmy tema: momicar.pl/pl/p/Przyczepa-bagazowa-Tema-KOMPAN-z-podloga-z-blachy-23502SE3/160 Co sądzicie o tym' date=' warto dopłacać do brenderup? Ma ktos z was taką przyczepkę albo przyczepe tej firmy? Pozdrawiam [/quote']Naprawdę nikt nie używa przyczep samochodowych? Mi nie opłaca się jechać ciągnikiem po kilka worków ekogroszku czy nawozu a w aucie szkoda wozić Trudno, chyba nie będę ryzykował i wezmę tego brenderup co mi polecano. Quote
Ojciec Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Ja bym poszukał używanych po co zaraz kupować nową. Można także samemu zrobić taką przyczepkę trzeba jednak znać wymiary których nie może przekraczać i musi mieć amortyzatory samochodowe (resory piórowe nie wystarczą). Quote
edgar Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 Ja bym poszukał używanych po co zaraz kupować nową. Można także samemu zrobić taką przyczepkę trzeba jednak znać wymiary których nie może przekraczać i musi mieć amortyzatory samochodowe (resory piórowe nie wystarczą). A jak później z homologacją? I pewnie bez schematu elektrycznego do świateł się nie obejdzie. Robił ktoś sam przyczepe i wie jaki to ewentualnie koszt? Quote
izydor6280 Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 koszt to material, musisz zobie policzyc samdo tego jakies 300 gora, zwiazane z rejestracja, z tego co sie dowiedzialema co za problem zrobic instalacje el. Quote
igi2 Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 ja sam sobie robiłem przyczepkę,nie pamiętam ile kosztowało ale na pewno mi się opłaciło.łoś od audi 100,na alumach 15/195.resory od polonez track,amortyzatory fiat 126.poduszki od przyczepy 4,5tidealnie się sprawuję. wytrzymałość i jakość dużo przewyższa kupną.woziłem na niej nawet 1326 kg. bez uszczerbku.standard 1t.tabliczka z nazwą sam musiałem posiadać,ileś tam procent faktur ,zaczep z homologacją i zrobić przegląd dodam że jak będziesz sam robił zrób zaczep ok 130 cm.(co do cm nie pamiętam)bo dłuższy nie przejdzie troszkę kombinacji, wprawy w spawaniupo zastosowaniu kawałka haku samochodowego i małej modernizacji,często podpinana jest do ciągnika.pozdro Quote
Recommended Posts