Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć

Potrzebuje kupić małą przyczepkę do ciągnięcia samochodem. Doradzano mi brenderup 1205 ale znalazłem tańszą polskiej firmy tema: momicar.pl/pl/p/Przyczepa-bagazowa-Tema-KOMPAN-z-podloga-z-blachy-23502SE3/160

Co sądzicie o tym, warto dopłacać do brenderup? Ma ktos z was taką przyczepkę albo przyczepe tej firmy?

Pozdrawiam

Posted

Cześć

Potrzebuje kupić małą przyczepkę do ciągnięcia samochodem. Doradzano mi brenderup 1205 ale znalazłem tańszą polskiej firmy tema: momicar.pl/pl/p/Przyczepa-bagazowa-Tema-KOMPAN-z-podloga-z-blachy-23502SE3/160

Co sądzicie o tym' date=' warto dopłacać do brenderup? Ma ktos z was taką przyczepkę albo przyczepe tej firmy?

Pozdrawiam

[/quote']

Naprawdę nikt nie używa przyczep samochodowych? Mi nie opłaca się jechać ciągnikiem po kilka worków ekogroszku czy nawozu a w aucie szkoda wozić :) Trudno, chyba nie będę ryzykował i wezmę tego brenderup co mi polecano.

Posted
Ja bym poszukał używanych po co zaraz kupować nową. Można także samemu zrobić taką przyczepkę trzeba jednak znać wymiary których nie może przekraczać i musi mieć amortyzatory samochodowe (resory piórowe nie wystarczą).
Posted

Ja bym poszukał używanych po co zaraz kupować nową. Można także samemu zrobić taką przyczepkę trzeba jednak znać wymiary których nie może przekraczać i musi mieć amortyzatory samochodowe (resory piórowe nie wystarczą).

A jak później z homologacją? I pewnie bez schematu elektrycznego do świateł się nie obejdzie. Robił ktoś sam przyczepe i wie jaki to ewentualnie koszt?

• 1 month later...
Posted

ja sam sobie robiłem przyczepkę,nie pamiętam ile kosztowało ale na pewno mi się opłaciło.

łoś od audi 100,na alumach 15/195.resory od polonez track,amortyzatory fiat 126.poduszki od przyczepy 4,5t

idealnie się sprawuję. wytrzymałość i jakość dużo przewyższa kupną.

woziłem na niej nawet 1326 kg. bez uszczerbku.standard 1t.

tabliczka z nazwą sam

musiałem posiadać,ileś tam procent faktur ,zaczep z homologacją i zrobić przegląd

dodam że jak będziesz sam robił zrób zaczep ok 130 cm.(co do cm nie pamiętam)bo dłuższy nie przejdzie

troszkę kombinacji, wprawy w spawaniu

po zastosowaniu kawałka haku samochodowego i małej modernizacji,często podpinana jest do ciągnika.

pozdro