INDIVER Posted March 21, 2012 Report Posted March 21, 2012 Firma INDIVER- producent oraz dystrybutor materiałów izolacyjnych oferuje worki do sianokiszonki, wykonane z folii LDPE. Dodatek stabilizatorów UV oraz IR wydłuża okres użytkowania worka, umożliwiając jego powtórne wykorzystanie oraz stwarzając optymalne warunki do powstawania kiszonki. Mleczny kolor worka skutecznie chroni przed promieniami słonecznymi oraz obniża temperaturę zakiszanej masy. Wymiary:1400x350x0,08x2800 mmIlość w opakowaniu zbiorczym: 20 sztukZakres temperatur:-20?C do +70?CBarwa:mlecznaStabilizacja UV:2 sezonyCena 7,88 zł brutto za sztukę.Koszty transportu:20 worków ? 25,00 zł30 worków ? 25,00 zł Możliwy jest odbiór osobisty towaru. Zamówienia realizujemy po wcześniejszej wpłacie. Nie wysyłamy za pobraniem. Kontakt:INDIVER SAul. Kanałowa 79-8187 ? 100 Toruńtelefon: 56 623 33 73[/font][/size]tel. kom.: 517 961 867 Osoba do kontaktu:Karolina Chojnackakarolina.chojnacka@indiver.pl Quote
INDIVER Posted March 22, 2012 Author Report Posted March 22, 2012 Zdjęcie poglądowe można znaleźć, klikając na poniższy link: http://www.rolnik-forum.pl/ezgallery.php?action=myimages&u=2021 Quote
mazi1 Posted March 23, 2012 Report Posted March 23, 2012 Mam nadzieje że nikt nie będzie mi miał za złe w wypowiedzeniu się na temat worków do sianokiszonek .Napiszę tylko że lepiej zainwestować w owijarkę. Quote
*SSaPeRR* Posted March 23, 2012 Report Posted March 23, 2012 No nie wiem czy ktoś z forum stosuje worki, ale ja pomagam dla kumpla przy sianokiszonce od paru lat, i przez ostatnie 2 sezony na próbę robił po 20 szuk w workach, to połowa lub więcej balotów do niczego się nie nadawała,no chyba że na obornik. Nie wiem czy to zależy od wytwórni worków, sposobu pakowaia balotów , czy wiązania, ale u kumpla staraliśmy się jak najlepiej wszystko robić no i wyniki były słabe. Quote
artur Posted May 24, 2012 Report Posted May 24, 2012 a ja już 3 sezon kłade w worki i jest bardzo dobrze,pierwszego roku brałem na próbe 20 worków i nic sie nie popsułoa potem to ok. 200 bel zrobiłem i tylko 2 sie nie nadawały ale te co koty mi podziurawiły a reszta super wyszłai w tym roku też wszystko w worki idzie.tylko ja szwedzkie worki kupuje bo takie co z targu to jakos w nich nie wychodzi.ważne przy kiszeniu w workach jest wiązanie.Najlepiej to opaską zaciskową zaraz za balotem zacisnąć a potem supeł przełamac i jeszcze raz sznurkiem zawiązać mocno i musi sie udać.Niektóre worki to i na nastepny sezon zostawiam jak dziurki nie ma to jeszcze raz wykorzystam a te co sie uszkodza to do słomy ida i też sie nie zmarnują . Quote
wiesieki1202 Posted May 25, 2012 Report Posted May 25, 2012 ty artur nie jestes czasem z firmy indiver?moze i nie sorki Quote
michal1991pl Posted June 21, 2012 Report Posted June 21, 2012 witam ma pan jeszcze te worki do siano kiszonki ? Quote
marcin_jurzysta Posted September 10, 2012 Report Posted September 10, 2012 Konserwowanie zielonek poprzez zakiszanie jest podstawową metodą gromadzenia pasz dla bydła, zwłaszcza w okresie żywienia zimowego. Wysokiej jakości sianokiszonka jest źródłem suchej masy, białka, składników mineralnych i witamin. Już w samych gospodarstwach wyspecjalizowanych w hodowli krów z dużym udziałem rasy holsztyno-fryzyjskiej, podstawą żywienia powinny być właśnie kiszonki i sianokiszonki, cechujące się m.in. podwyższoną zawartością suchej masy. Odpowiednie przygotowanie i późniejsze przechowywanie sianokiszonki ma ogromny wpływ na zdrowie zwierząt. O jej wartości odżywczej decyduje jakość surowca poddanego zakiszeniu oraz to, czy sam proces zakiszania przebiegł prawidłowo. Najwartościowszym surowcem jest mieszanka traw z motylkowatymi, których 20-40% udział zwiększa zawartość białka w plonie, zwiększa poziom makro- i mikroelementów w paszy i wpływa pozytywnie na jej strawność. Nieprawidłowy proces produkcji sianokiszonki może skutkować wysokimi stratami, przekraczającymi 30% suchej masy. Straty te można zdecydowanie ograniczyć, gdyż są one spowodowane niewłaściwym przygotowywaniem surowca do zakiszania. Ze źle sporządzonej kiszonki nigdy nie uzyskamy dobrej paszy. Kiedy decydujemy się na wysokiej klasy worki do sianokiszonek i prawidłowo je użytkujemy, pozyskiwanie i późniejsze przechowywanie wartościowej sianokiszonki jest efektywniejsze. Należy pamiętać, by w miarę możliwości mocno docisnąć worek do bala i jak najszczelniej go zawiązać, wykorzystując do tego naturalny sznurek, który nie uszkodzi worka. W surowcu użytym do przygotowania sianokiszonki nie mogą znaleźć się żadne rośliny o twardych i ostrych łodygach, które również mogą spowodować uszkodzenia mechaniczne. Biały nalot na sianokiszonce jest dowodem pojawienia się pleśni spowodowanej najprawdopodobniej nieusunięciem całego powietrza lub jego ponownym dostaniem się do wnętrza uszkodzonego worka. Dzięki workom udaje się wygodnie i oszczędnie uzyskać sianokiszonkę. Worki nie wymagają dodatkowego nakładu finansowego w postaci maszyny ? owijarki, a ich użycie, poprzez wykluczenie wpływu światła i powietrza, zapewnia optymalne warunki do fermentacji mlekowej kiszonek oraz przyczynia się do zachowania przez dłuższy czas witamin i substancji odżywczych. Worki do sianokiszonki są wykonane z obojętnej fizjologicznie folii LDPE. Dodatek stabilizatorów UV oraz IR wydłuża okres użytkowania worka aż do dwóch sezonów, umożliwiając jego powtórne wykorzystanie oraz stwarzając warunki do powstawania kiszonki. Mleczny kolor skutecznie chroni przed promieniami słonecznymi oraz obniża temperaturę zakiszanej masy. Worki cechują się szerokim zakresem tolerancji temperatur, od -20°C do +70°C i są sprzedawane w opakowaniach zbiorczych po 20 sztuk. Wymiary worków (1400x350x0,08x2800 mm) pozwalają na łatwe umieszczenie w nich beli oraz szczelne zawiązanie. Spółka INDIVER SA nawiąże współpracę z:producentami rolnymi wykorzystującymi w swoich gospodarstwach sianokiszonki,dystrybutorami gotowymi do podjęcia współpracy na atrakcyjnych warunkach, z możliwością gwarancji wyłączności w danych regionie. Kontakt:Marcin Jurzystamarcin_jurzysta@dektra.pltel. kom. 512298884 Quote
rol-pak Posted January 15, 2013 Report Posted January 15, 2013 Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe "ROL-PAK" jest młodą firmą specjalizującą się w produkcji worków do sianokiszonki na potrzeby rolnictwa. Worki do sianokiszonki są najlepszą i najtańszą alternatywą dla standardowych rozwiązań z zakresu zakiszania traw. Nie wymagają dodatkowego nakładu finansowego w postaci maszyn - owijarki. Firma ROL-PAK proponuje worki w następujących wymiarach:120x120 - max obwód balota 4,1m150x120 - max obwód balota 4,6moraz - specjalne na indywidualne życzenie klienta Quote
antekbialy Posted June 9, 2013 Report Posted June 9, 2013 Mówcie co chcecie, ja jestem zadowolony z worków. Faktycznie dobrze zawiązać to podstawa i worki już 4 rok te same, bo mam już sprawdzone te szwedzkie i nic mi się nie psuje, a robie sporo, tylko ochrona przed myszami w moim przypadku musi być! Quote
Recommended Posts