redvelvet Posted August 15, 2025 Posted August 15, 2025 Hej, ostatnio próbuję ogarnąć bardziej zaawansowane strategie w MU i zastanawiam się, ile faktycznie pomagają poradniki i przewodniki. Kiedyś myślałem, że to strata czasu, ale ostatnio podczas eventu z bossami kompletnie zgubiłem się w mapach i w zasadzie dzięki wskazówkom z jednego forum udało mi się w końcu wszystko przejść. Jak wy podchodzicie do takich materiałów? Czy faktycznie korzystacie, czy raczej improwizujecie w grze? Quote
tommycooper Posted August 15, 2025 Posted August 15, 2025 Ja generalnie staram się korzystać z poradników, zwłaszcza jeśli chodzi o optymalne buildy postaci czy strategię walki z bossami. Kiedyś straciłem pół dnia, próbując sam ogarnąć event, a później znalazłem świetny artykuł z podpowiedziami, więc polecam sprawdzać różne źródła. Nawet trafiłem na całkiem przydatny https://www.mutop100.com/news , gdzie jest masa przydatnych trików i porad dla początkujących i średnio-zaawansowanych graczy. Dzięki temu udało mi się szybciej podnieść level i lepiej zarządzać ekwipunkiem. Quote
ronswanson Posted August 15, 2025 Posted August 15, 2025 Szczerze mówiąc, ostatnio bardziej skupiam się na obserwowaniu jak grają inni i próbuję łapać nowe pomysły od społeczności. Czasem wystarczy spojrzeć na kilka filmików czy screenshotów z eventów, żeby wyłapać ciekawą taktykę lub nieoczywiste miejsce do farmienia itemów. Nie zawsze trzeba korzystać z poradników, czasem czysta obserwacja i praktyka wystarczą, żeby zrobić postępy. Quote
Recommended Posts