zabekprk Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Chcę sprzedać działkę przemysłową 1,5ha w gminie pod Częstochową. Mam MPZP z przeznaczeniem przemysłowym i dobry dojazd. Problem to wycena, nie wiem jak to wycenić bo mało transakcji w okolicy. I drugie pytanie gdzie wystawiać takie ogłoszenie żeby trafić do inwestorów a nie przypadkowych osób. Quote
jaktos Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Wycena działki przemysłowej to trudniejszy orzech do zgryzienia niż mieszkanie bo rynek jest płytszy i transakcji porównawczych mało. Operatem szacunkowym zajmuje się rzeczoznawca majątkowy ale jeśli chcesz orientacyjną cenę to sprawdź aktualne oferty sprzedaży działek o podobnym przeznaczeniu i powierzchni w promieniu 30km. Przy wystawianiu ogłoszenia warto celować w portale które mają ruch wśród inwestorów i deweloperów przemysłowych a nie tylko indywidualnych kupujących. Dokładny opis MPZP, klasy gruntu, mediów i odległości od węzła komunikacyjnego jest kluczowy bo inwestor przemysłowy podejmuje decyzję na podstawie twardych danych. Oferty działek przemysłowych na sprzedaż w regionie częstochowskim są np. tu: https://homeportal.pl/sprzedaz/dzialki/slaskie/czestochowa/ Quote
Recommended Posts