jaktos Posted Thursday at 11:37 AM Posted Thursday at 11:37 AM Mam sprawę w sądzie i dostałem pismo po angielsku od zagranicznego kontrahenta. Czy mogę to sobie po prostu wrzucić w tłumacza google i zanieść taki wydruk do sądu jako dowód? Nie uśmiecha mi się płacić tłumaczowi przysięgłemu za kilka stron tekstu jeśli sens jest jasny. Quote
zabekprk Posted Thursday at 01:15 PM Posted Thursday at 01:15 PM W sądzie sprawa nie jest taka prosta bo dokumenty muszą mieć moc prawną a automat często przekręca terminy prawnicze. Sędzia zazwyczaj wymaga tłumaczenia uwierzytelnionego bo tylko ono gwarantuje że treść jest zgodna z oryginałem w stu procentach. Korzystanie z darmowych narzędzi internetowych w oficjalnych procesach to spore ryzyko że Twoje dowody zostaną odrzucone na starcie. Warto wiedzieć jakie są realne zasady dopuszczania takich przekładów w polskim orzecznictwie. więcej informacji jest na tej stronie: https://panoramakutna.pl/czy-mozna-korzystac-z-tlumacza-google-w-sadzie/. Quote
Recommended Posts