pax Posted March 26, 2012 Report Posted March 26, 2012 Witam.Chciałbym się zapytać ile % zwrotu przyznają mi w PROWie 2012-2020 na ciągnik i maszny jeżeli mam 44 lata. Oraz czy przyznają mi 100 konny ciągnik na gospodarstwo 16 ha w warzywach (nie posiadam bydła oraz trzody).Mam zamiar w najblizszych latach zakupić 3 ha, czy zmieni to coś jeżeli napisze to w podaniu.Dodam równiez ze znajomy ma 17ha i 5 sztuk bydła, oddaje troche mlekai przyznali mu 100Konny traktor. Prosze o szybką odpowiedz! Quote
Kronel Posted April 15, 2012 Report Posted April 15, 2012 pax urzędnicy w agencji przeliczają i kombinują tzn oczywiście zgodnie z przepisami. Na 16 ha nie liczyłbym an 100 konny traktor. Lepiej jak chcesz taki ciągnik to popatrz z innych programów. Napisz wniosek np na róznicowanie w kierunku działalnoś usługowej w rolnictwie. Piszesz że będziesz robił usługi i już Ci nikt nie powie jaki masz mieć ciągnik. Quote
Recommended Posts