robert76 Posted April 14, 2013 Report Posted April 14, 2013 Canibal stop spray- informacja z ulotkiStosuje się przez spryskanie z odległości 15-20 cm na miejsca pogryzione przez inne zwierzęta. U zwierząt dotkniętych kanibalizmem należy stosować preparat codziennie do ustąpienia obgryzania i przez okres 5 dni po zaprzestaniu gryzienia w stadzie.UWAGA:Preparat ekstremalnie gorzki. Stosować w rękawiczkach jednorazowych i masce. Po użyciu należy odwrócić opakowanie i krótko nacisnąć główkę rozpylacza, aby nie dopuścić do zaschnięcia substancji. Quote
Jan-ros77 Posted April 15, 2013 Report Posted April 15, 2013 Super, dzieki za info, juz kupiłem ten którym sie piora spryskuje i jak tylko zobazce oznaki to od razu wypróbuje! Quote
rocky1122 Posted April 15, 2013 Report Posted April 15, 2013 najlepiej zaslonic okna(brak dostepu swiatla sloneczego-niektore rasy kur)czerwone zarowki i po klopocie u mnie sie to sprawdzilo Quote
Jan-ros77 Posted April 16, 2013 Report Posted April 16, 2013 Ja wlasnie stosowałem rózne rzeczy, osłonki, żarówki podczerwone, ale sprayu jeszcze nie miałem, a jak go tak tu zachwalają to czemu nie:) Quote
sputnik Posted April 16, 2013 Author Report Posted April 16, 2013 z upływem czasu mogę stwierdzić, że najważniejsza jest przestrzeń, bo jak ptaki mają za mało miejsca to się zaczynają problemy. Quote
Jan-ros77 Posted April 23, 2013 Report Posted April 23, 2013 U mnie powiem ci ze nie wiem od czego niektóre osobniki staja sie agresywne, staram sie zeby miały pokarm zróżnicowany no i woliera tez jest przestrzenna Quote
sputnik Posted October 3, 2013 Author Report Posted October 3, 2013 Zapomniałem napisać wam, ale lepiej późno niż później Ja już od dłuższego czasu stosuję mieszankę paszową Kani-Stop i problem z dziobaniem się skończył. Widocznie brakowało ptakom jakichś związków... Quote
garzew Posted October 5, 2013 Report Posted October 5, 2013 W 90% przypadków kanibalizm wynika z niedoboru witamin i składników mineralnych tak jak już wskazywali moi przedmówcy. Dlatego najważniejsze w takich sytuacjach jest zadbanie o właściwą dietę poprzez stosowanie odpowiednich dodatków paszowych na dziobanie się drobiu. Quote
syberol Posted October 15, 2013 Report Posted October 15, 2013 Firma Dolfos produkuje dobry preparat zapobiegający kanibalizmowi. Nazywa się "D", zapobiega różnym chorobom niedoborowym (krzywica, osteomalacja, peroza, skaza moczanowa, choroba zagiętego języka itd.) i nawykom (kanibalizm, pterofagia - zjadanie piór, zjadanie jaj i inne). Produkt sprawdzony. Quote
Recommended Posts