Czesiek1976 Posted November 10, 2021 Posted November 10, 2021 Jest to mój pierwszy post więc na początku witam wszystkich Ostatnio znalazłem na stronie : https://www.agrodane.pl/ciagniki-rolnicze/ursus/c-325-c-328-c-330-c-330m-c-335-dane-techniczne/ Informację, że silnik od C 330 i C 335, jest taki sam - mowa o samym bloku. Moje pytanie brzmi czy wie ktoś w czym tkwi różnica, że C335 wypluwa 5KM więcej ? Pompa, wtryskiwacze czy coś innego ? Pytam, bo remontuję swojego papka i chciałbym troszkę więcej mocy Pozdrawiam Quote
izydor6280 Posted November 10, 2021 Posted November 10, 2021 z tego co pamiętam inaczej mierzona moc czy według innej normy i stąd cała różnica Quote
DuzyGrzegorz Posted November 18, 2021 Posted November 18, 2021 Oczywiście silniki mają identyczną moc. 30 KM (wg normy DIN - europejskiej) jest to moc mierzona z zamontowanymi: Pompą wodną Chłodnicą silnika (akurat ciapka nie dotyczy) Filtrem powietrza Tłumikiem Bez zamontowanego wentylatora chłodnicy35 KM (wg normy SAE - amerykańskiej) jest to moc mierzona bez zamontowanych: Pompy wody. Chłodnicy silnika (akurat ciapka nie dotyczy). Filtra powietrza. Tłumika. Wentylatora chłodnicy.Ponieważ C-335 to wersja eksportowa do krajów gdzie obowiązuje norma SAE to zmiana oznaczenia. Pozdrawiam! Quote
Recommended Posts