zabekprk Posted Thursday at 06:49 AM Posted Thursday at 06:49 AM Mam taras drewniany 25m2 i po każdym deszczu woda stoi na powierzchni bo brakuje odpowiedniego odprowadzenia. Myślę o zamontowaniu odwodnienia liniowego ale nie wiem jak to zrobić przy już istniejącym tarasie bez generalnego remontu. Quote
jaktos Posted Thursday at 07:57 AM Posted Thursday at 07:57 AM Przy istniejącym tarasie drewnianym montaż odwodnienia liniowego jest możliwy bez całkowitego demontażu ale wymaga trochę planowania. Przy deskach drewnianych możesz zdemontować tylko te w miejscu gdzie ma biec odpływ i w tym pasie zamontować odpływ liniowy a potem ułożyć deski z powrotem z właściwym spadkiem ku odpływowi. Klucz to sprawdzenie co jest pod deskami i jaka jest możliwość odprowadzenia wody do kanalizacji deszczowej albo studzienki chłonnej. Przy montażu nowego odwodnienia na istniejącej powierzchni warto jednocześnie sprawdzić czy podłoże pod deskami ma właściwe spadki bo sam odpływ przy złych spadkach nie rozwiąże problemu stojącej wody. Przy tarасie przy domu ważne żeby odpływ był między deskami a ścianą budynku żeby chronić fundament przed wodą. Szeroki wybór odpływów liniowych do tarasów różnych długości znajdziesz na https://odplywy24.pl/odwodnienia-liniowe/. W sklepie moga dobrac odpowiednie rozwiązanie. Quote
Recommended Posts