Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich użytkowników forum. Planuje zakup używanego ciągnika o mocy ok. 95 KM ( od 85 do 100 KM ) najlepiej z klimatyzacją który pracował by jako główny ciągnik do wszystkich prac polowych jak i w transporcie , mam do dyspozycji na ten cel budżet nieprzekraczający 75000zł. Proszę o pomoc w wyborze ciągnika który byłby najlepszy, oszczędny i najmniej awaryjny z wybranych przeze mnie modeli, może ktoś z was posiada taki lub miałby inną propozycję , ja wybrałem dwa modele w pierwszej kolejności Renault Ares 550 RZ (RX) i Deutz Fahr Agrotron 6.00 . Są dobrze wyposażone tylko niemam pojęcia czy to dobry wybór.

A co myślicie o tych?

Case CX 90

Case MX 90

Case CS 86

Pronar 82SA lub TSA

Za pomoc dziękuję. Pozdrawiam

Posted

Renia będzie sporo palić, uwierz ;)

Pronara w przedbiegach odpuść :)

Deutz jest ok ale ja bym wybrał Masseya, bo mnij spali od Deutza a dostęp części jest bardzo dobry i ogólnie dobra seria ciągników ;)

Jak się postarasz to można by się pokusić nawet o nowszą serię jak 61xx ;)

Posted
Jak waszym zdaniem wypada pod względem ekonomicznym i awaryjności Massey Ferguson np.61xx w porównaniu z Case MX 90, CX 90 lub JD 6200,JD 6400 , na rynku jest duży wybór i ciężko wybrać.
Posted

w aresie jest juz silnik JD, co prawda mowi sie ze te silniki sa lakome na paliwo, ale uwierz mi nie wezmie wiecej niz ursus o takiej mocy, co do samego silnika nie moge zlego slowa powiedziec, bardzo trwale i malo awaryjne

a nie myslales o ostatnim wypuscie serii . 54, silniki MWM bardzo oszczedne no i malo awaryjne, np. taka 106.54