piomall Posted April 1, 2012 Report Posted April 1, 2012 Witam wszystkich użytkowników forum. Planuje zakup używanego ciągnika o mocy ok. 95 KM ( od 85 do 100 KM ) najlepiej z klimatyzacją który pracował by jako główny ciągnik do wszystkich prac polowych jak i w transporcie , mam do dyspozycji na ten cel budżet nieprzekraczający 75000zł. Proszę o pomoc w wyborze ciągnika który byłby najlepszy, oszczędny i najmniej awaryjny z wybranych przeze mnie modeli, może ktoś z was posiada taki lub miałby inną propozycję , ja wybrałem dwa modele w pierwszej kolejności Renault Ares 550 RZ (RX) i Deutz Fahr Agrotron 6.00 . Są dobrze wyposażone tylko niemam pojęcia czy to dobry wybór.A co myślicie o tych?Case CX 90Case MX 90Case CS 86Pronar 82SA lub TSAZa pomoc dziękuję. Pozdrawiam Quote
Miki Posted April 1, 2012 Report Posted April 1, 2012 Ja bym sie zdecydował na Twoim miejscu na DeutzFahr Agrotron 6.15 albo jakiegoś Massey Fergusona np. 6160 Quote
Mikruss Posted April 1, 2012 Report Posted April 1, 2012 Renia będzie sporo palić, uwierz Pronara w przedbiegach odpuść Deutz jest ok ale ja bym wybrał Masseya, bo mnij spali od Deutza a dostęp części jest bardzo dobry i ogólnie dobra seria ciągników Jak się postarasz to można by się pokusić nawet o nowszą serię jak 61xx Quote
piomall Posted April 2, 2012 Author Report Posted April 2, 2012 Jak waszym zdaniem wypada pod względem ekonomicznym i awaryjności Massey Ferguson np.61xx w porównaniu z Case MX 90, CX 90 lub JD 6200,JD 6400 , na rynku jest duży wybór i ciężko wybrać. Quote
izydor6280 Posted April 2, 2012 Report Posted April 2, 2012 w aresie jest juz silnik JD, co prawda mowi sie ze te silniki sa lakome na paliwo, ale uwierz mi nie wezmie wiecej niz ursus o takiej mocy, co do samego silnika nie moge zlego slowa powiedziec, bardzo trwale i malo awaryjnea nie myslales o ostatnim wypuscie serii . 54, silniki MWM bardzo oszczedne no i malo awaryjne, np. taka 106.54 Quote
Recommended Posts