Karolpawlonka Posted April 2, 2012 Report Posted April 2, 2012 [/font]Witam wszystkich chciałbym zapytać o rade czy miał ktoś do czynienia z Ursusem 8014H lub wcześniej nazwanym Pol-Motem 8014H. Spodobał mi się ten ciągnik zarówno cenowo jak i wyposażenie ale oprócz słów wielu dealerów więcej nic nie wiem byłe w fabryce Warfamy oglądałem ciągnik teraz chciał bym zapytać co sądzi o nich grono rolnicze czy te ciągniki są coś warte lub czy jest jakiś inny ciągnik który polecacie zamiast tych wymienionych czekam na odpowiedzi i dziękuję z góry. Quote
Karolpawlonka Posted April 16, 2012 Author Report Posted April 16, 2012 Czy na tym forum wogole ktoś posiada informacje o takich ciagnikach jak napisalem wyrzej czy niema po co tu przebywac?? Quote
Miki Posted April 17, 2012 Report Posted April 17, 2012 Przebywać jest po co ponieważ nasi użytkownicy posiadają dużą wiedze w wielu tematach ale akurat nie ma użytkownika który posiadał by jakąkolwiek wiedzę na temat tego ciągnika. Pozdrawiam! Quote
Karols Posted April 17, 2012 Report Posted April 17, 2012 Witam. Moim zdanie to bez sensu pchać 120 tyś w nic. Jak już chcesz kupić ursusa to używanego najlepiej 914 maszyna nie do zajechania. One są tylko nowe i ładnie wyglądają ale szans ze starymi nie mają. Pozdrawiam. Quote
Karolpawlonka Posted April 18, 2012 Author Report Posted April 18, 2012 Jak bym mógł kopić używanego to pewnie bym kupił ale musi być nowy a czy jest sens kupować własnie taki traktor tego nie wiem i chciał bym się dowiedzieć jak one działają od kogoś kto posiada taki ciągnik szczerze to jakoś nie widzę większej różnicy np miedzy ursusem a case podobne wyposarzenia podobne parametry tyle się różnią ze ten z zagranicy a ten w Polsce a przecież case to to samo co NH i jaka w tym logika wychodzę z tego założenia ze nie wszystko złe co produkowane w Polsce ale w 100% procentach przekonany nie jestem i potrzebuje konkretnych informacji od ludzi którzy mieli większą styczność z tymi maszynami lub którzy tym pracują z góry dzięki za pomoc .Pozdrawiam. Quote
Mikruss Posted April 18, 2012 Report Posted April 18, 2012 914 nie do zajechania hehe dobre....Więcej ja zrobię swoim MF 675 jak ten ursus fajne tylko ze podnośnik do niczego i silnik muł jak diabli Quote
Karols Posted April 18, 2012 Report Posted April 18, 2012 U ciebie sie sprawdza MF675. U mnie natomiast 914 od nowości u nas w polu robił i zaczął od 52hektarów teraz ponad 100 z dzierżawami i nie było większych z tym ciągnikiem problemów. Quote
Karolpawlonka Posted April 18, 2012 Author Report Posted April 18, 2012 I tak jak nic nie wiedziałem konkretnego na temat tych maszyn tak i nadal jest ale dzieki ze wogole ktos sie odezwał Quote
Mikruss Posted April 19, 2012 Report Posted April 19, 2012 Karols mialem taki ciągnik (w zasadzie zetora 8145 odpowiednik 914), ciągnik igła, no ale proszę jazda okropna, w porównaniu do Zetora 7211, jak tylko nadazyła się okazja poszliśmy z ojcem w Fergusony ( i to w tym samym wieku ciągniki)Co do nowego Ursusa - widziałem je na Agro show jesienią - szczerze takiej tandety i tak dziadowskich rozwiązań dawno nie widziałem, było kilka modeli o różnej mocy i każdy całkowicie inny, tak jak by brali od kilku chińczyków, trochę z tego , trochę z tego.... Quote
Karolpawlonka Posted April 19, 2012 Author Report Posted April 19, 2012 BYłem na agro show w kielcach tez i z tego co wiem w kielcach pokazali kilka modeli i kazdy na takim samym rozwiazaniu twchnicznym zawieszenie identyczne jak w valtrze seri A silnik perkins w srodku wykonczenie przyblizone do valtry seri A a w tureckiej broszurze z ciagnikami mozecie zobaczyc takie same ciagniki jak pol-mot czy ursus i valtra seri A Quote
andrzej.smardzewski@wp.pl Posted July 22, 2012 Report Posted July 22, 2012 Jestem "szczęśliwym" posiadaczem Pol Mota 10014 od dwóch lat.Sprzęgło jest do bani areszta w porządku.Co chciałbyś wiedzieć. Quote
Recommended Posts