Jump to content

Recommended Posts

Posted
[/font]Witam wszystkich chciałbym zapytać o rade czy miał ktoś do czynienia z Ursusem 8014H lub wcześniej nazwanym Pol-Motem 8014H. Spodobał mi się ten ciągnik zarówno cenowo jak i wyposażenie ale oprócz słów wielu dealerów więcej nic nie wiem byłe w fabryce Warfamy oglądałem ciągnik teraz chciał bym zapytać co sądzi o nich grono rolnicze czy te ciągniki są coś warte lub czy jest jakiś inny ciągnik który polecacie zamiast tych wymienionych czekam na odpowiedzi i dziękuję z góry.
  • 2 weeks later...
Posted
Przebywać jest po co ponieważ nasi użytkownicy posiadają dużą wiedze w wielu tematach ale akurat nie ma użytkownika który posiadał by jakąkolwiek wiedzę na temat tego ciągnika. Pozdrawiam!
Posted
Witam. Moim zdanie to bez sensu pchać 120 tyś w nic. Jak już chcesz kupić ursusa to używanego najlepiej 914 maszyna nie do zajechania. One są tylko nowe i ładnie wyglądają ale szans ze starymi nie mają. Pozdrawiam.
Posted

Jak bym mógł kopić używanego to pewnie bym kupił ale musi być nowy a czy jest sens kupować własnie taki traktor tego nie wiem i chciał bym się dowiedzieć jak one działają od kogoś kto posiada taki ciągnik szczerze to jakoś nie widzę większej różnicy np miedzy ursusem a case podobne wyposarzenia podobne parametry tyle się różnią ze ten z zagranicy a ten w Polsce a przecież case to to samo co NH i jaka w tym logika wychodzę z tego założenia ze nie wszystko złe co produkowane w Polsce ale w 100% procentach przekonany nie jestem i potrzebuje konkretnych informacji od ludzi którzy mieli większą styczność z tymi maszynami lub którzy tym pracują z góry dzięki za pomoc .

Pozdrawiam.

Posted
U ciebie sie sprawdza MF675. U mnie natomiast 914 od nowości u nas w polu robił i zaczął od 52hektarów teraz ponad 100 z dzierżawami i nie było większych z tym ciągnikiem problemów.
Posted

Karols mialem taki ciągnik (w zasadzie zetora 8145 odpowiednik 914), ciągnik igła, no ale proszę jazda okropna, w porównaniu do Zetora 7211, jak tylko nadazyła się okazja poszliśmy z ojcem w Fergusony ;) ( i to w tym samym wieku ciągniki)

Co do nowego Ursusa - widziałem je na Agro show jesienią - szczerze takiej tandety i tak dziadowskich rozwiązań dawno nie widziałem, było kilka modeli o różnej mocy i każdy całkowicie inny, tak jak by brali od kilku chińczyków, trochę z tego , trochę z tego....

Posted
BYłem na agro show w kielcach tez i z tego co wiem w kielcach pokazali kilka modeli i kazdy na takim samym rozwiazaniu twchnicznym zawieszenie identyczne jak w valtrze seri A silnik perkins w srodku wykonczenie przyblizone do valtry seri A a w tureckiej broszurze z ciagnikami mozecie zobaczyc takie same ciagniki jak pol-mot czy ursus i valtra seri A
  • 3 months later...