aneta0214 Posted April 4, 2012 Report Posted April 4, 2012 Witam. Mam mały problem. Mam zamiar kupić ciągnik średniej klasy. Waham sie między DF M610, Case maxxum 125 i MF 6475. Ciągnik ma do obsłużenia gospodarstwo o pow. 30ha gruntów ornych i 25 ha łąk. Również oborę z 50 sztukami krów mlecznych. I w tym miejscu chciałbym zasięgnąć waszych porad oraz uwag i spostrzerzeń co do wymienionych wyżej marek ciągników. Co doradzicie? cena tu nie gra najważniejszej roli. Quote
Kronel Posted April 15, 2012 Report Posted April 15, 2012 Ja miesiąc temu akurat kupowałem traktor, troche innej klasy bo chodziło o mały traktor 60KM. Ostatecznie zdecydowałem się na New Hollanda, ale objeździłem wszytskie marki. Korbanka, Deutz Fahra , agrorami . Tak naprawde wszyscy oferują to samo albo bardzo podobne. Ja ostatecznie kierowałem się ceną i opinią o serwisie. Jak nie masz na miejscu w poblizu dobrego sprawdzonego serwisu to szkoda się później męczyć. Gadałem z wieloma znajomymi, mają Case, John Dere i New Hollanda. Każdy w okresie gwarancyjnym miał jakieś usterki Case wypadł najgorzej bo z głupią usterką sąsiad się męczył miesiąc. New Holland i John Drere napraione zostały od ręki na telefon. Quote
Recommended Posts