Jump to content

Recommended Posts

Posted
Co można powiedzieć :) duża powierzchnia robocza, gruby grobel. Do prasy powinieneś mieć mocny traktor i tyle. Zadaj troszke dokładniejsze pytania to chętnie odpowiem :D.
Posted
Osobiście nie posiadam, ale wujek zaraz obok ma i z tego co widziałem to ma małą powierzchnię grabienia, tak do ruska czy 330 to może być, ale do większego raczej nie. Do przewracania to używał konnej, bo ta to dobrze nie rozbiła. I na zawracaniu nie zbiera dokładnie, bo musiał grabiami zagrabywać. Napisz jaką masz powierzchnię grabania i jaki ciągnik.
Posted

Czy macie doswiadczenia z pracy ta maszyna?Jak sie sprawuje w grabieniu siana pod prase?

Mam zgrabiarkę 5-cio gwiazd. Dobrze zgrabia i przetrząsa ale na ostrych zakrętach zostawia, zgrabiałem nią nawet na wałki zielonkę pod przyczepę samo zbierającą zdarzało się nawet słomę na wałkach przewracać w celu przesuszenia po deszczach. Co do zgrabiania pod prasę jak umiejętnie to zrobisz to da radę, ja zgrabiałem sporo lat pod samo zbierającą a szerokość podbieracza jest podobna jak w prasie a morze nawet ta sama. . Jak masz zamiar dopiero ją kupić to zastanów się nad karuzelową jest lepsza ale droższa.