Jump to content

Recommended Posts

Posted
posiadam taki ciągnik 5 lat i ogólnie nie narzekam spalanie jest niskie w porównaniu do 360 tki lecz używam go do lekkich prac praca silnika jest jak dla mnie bardziej przyjemna i cichsza na wysokich obrotach, silnik jest dynamiczny ale jeśli by miał pracować bardzo ciężko to i spalanie może być nie niższe jak w 360 a w pracach lekkich porównywalne z c-330 .poza silnikiem reszta to c360 tylko nie jestem pewien co do sprzęgła i wałków sprzęgłowych i zależy co ten ciągnik by u ciebie robił bo nie zawsze zastąpi 360 bo ma 5 koników mniej
Posted
3P ma 47KM, a C-330 30KM więc nie ma co ich porównywać. 3P żwawiej wkręca się na obroty i silnik przyjemniej pracuje nie nadaje się zbytnio do orki ale za to w transporcie jest doskonała. Jeśli masz więcej szczegółowych pytań to śmiało.
Posted

Tak jak kolega Miki do orki to za słaby z trzyskibowym ciężko to nie C-360 ale do rotacyjnej ok.(zwiękrzone obroty w.o.m.) , do przewracarki i zgrab.karuzeli to szybciej zrobisz niż C-330.

Posted
Dzięki panowie! a c330M czy c360 3P. Bo ciągnik jest mi potrzebny ogólnie do wszystkich prac takie niewielkie gospodarstwo mam i nie wiem który lepszy c330M czy c360 3P???
Posted
To jak masz na tyle fundusz żeby kupić 3P to ja bym na Twoim miejscu brał. Droższ ale zawsze te parenaście koni więcej od 30-ki i bardziej ekonomiczny niż 60-ka. No i chyba co u Ciebie bardzo ważne (gdyż to będzie Twój główny ciągnik). W 60-tce nie "brakuje" biegów!
Posted
Ja bym tam nie powiedział. Sąsiad u którego sobie dorabiam ma takową 60-ke i 10t pod górke wciągnołem, a 30-ką nie ma szans. Podstawową różnicą jest to że 60-ka zakopci ale pociągnie, a 30-tka sami wiecie...