Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć, chciałem się was zapytać czy u was też panuje jakaś choroba wśród kotów, przez którą wszystkie koty padają...tak było z moimi kociakami i to samo widzę po sąsiadach. Co prawda chodzą gdzie nie gdzie pojedyncze osobniki, ale w porównaniu do poprzednich lat to jest ich strasznie mało...

pozdr!

Posted

W małopolskim też nie ma nic podejrzanego. Sam mam 2 koty i jak na razie żyją.

Jacob może ktoś z sąsiadów truje szczury' date=' albo myszy, u mnie jak sąsiadka truła szczury to żaden kot w okolicy się nie uchował.

[/quote']

Też myślałem o tym, że ktoś może je truć ale u mojej dziewczyny, około 60 km od miejsca gdzie mieszkam też się nagle zrobiło bardzo mało kotów...minęły dwa miesiące i już mam problem z myszami :/

Posted
U nas straż miejska wyłapywała dzikie koty (czyli wszystkie koty bo zaden kot się domu jnie trzyma tylko się szwenda). Takie złapane koty sterylizowali i wypuszczali 2 2 lata populacja kotów praktycznie spadła do zera. Mało gdzie widać aby koty łaziły po ulicach. Dziadek mówi tez ze lisy koty wyłapują.
Posted
W lutym byłem w schronisku dla zwierząt i widziałem kartkę, na której było napisane, że kotów nie przyjmują z powodu jakiejś tam choroby, dokładnie nie pamiętam ale widocznie musi być coś na rzeczy w takim razie.
Posted
Sprawdź czy rzeczywiście ktoś nie truje kotów w okolicy, bo jako tako empidemii nie zauważyłem - może to od miejsca zalezy. Jeszcze zwróć uwagę na sąsiadów bo, moim specjlanie ktoś wytrul psy bo szczekaly (może twoje koty tez komus zawadzają)