georg16 Posted April 12, 2012 Report Posted April 12, 2012 Kto z was słyszał albo widział ursusa c360 4X4 bo kolega mówił mi o tym i jestem ciekawy jak się to sprawuje. Jeśli ktoś coś wie na ten temat niech pisze byłbym wdzięczny;) Quote
Mikruss Posted April 12, 2012 Report Posted April 12, 2012 przystawka do napedu nowa cos ok 800 zł, naped przedni od robura i tyle Na youtube jest sporo takich samoróbek Quote
grzepaku1 Posted April 12, 2012 Report Posted April 12, 2012 kiedyś sam lubiłem kombinować ale po latach doszłem do wniosku że nic dobrego z tego nie wyszło bo chcąc dobrze zrobić to będzie kosztowało sporo a idąc różnymi sposobami nie zawsze było ok ale zostało jakieś doświadczenie i satysfakcja jeśli podejmiesz się tego to musisz dobrać rozmiar opon na przedzie i czy przekładnia od robura w ogóle się nadaje bo muszą byc odpowiednie obroty żle dobrane obroty obniżą ci moc silnika ale uciąg będzie większy i może być wcale nie mniejsze zuzycie paliwa a wręcz odwrotnie przy ciągniku można sprawdzić czy się napęd zgrywa jadąc szosą z włączonym napędem wcsisnąć sprzęgło to powinien się toczyć a jak hamuje to napęd się nie zgrywa Quote
Ojciec Posted April 12, 2012 Report Posted April 12, 2012 nie ma większego sensu montować napęd w C-360 nie jest to zbyt mocna konstrukcja i udana więc może być z nią więcej problemów niż przyjemności z pracy. Lepiej dołożyć trochę i poszukać czegoś mniejszego z napędem na 4 koła montowanym fabrycznie. Quote
kaaanonier Posted May 28, 2012 Report Posted May 28, 2012 pozwolę sobie odświeżyć temat. przystawka do napedu nowa cos ok 800 zł' date=' naped przedni od robura i tyle Na youtube jest sporo takich samoróbek [/quote'] możesz podać jakieś namiary gdzie można kupić taką przystawkę za 800zł? Quote
kaaanonier Posted May 31, 2012 Report Posted May 31, 2012 na sąsiednich forach było więcej info na jakich forach? Quote
tomi382 Posted June 8, 2012 Report Posted June 8, 2012 W tym ogłoszeniu jest napęd od zetorka 5748, sam takiego posiadam, jest to bliźniacza konstrukcja ursusa 4011 i c355. Napęd pasuje do c360 plug&play tylko kwestia czy jest odpowiednia zębatka w skrzyni w ursusie bo tylny most jest również identyczny i w ursusie jest także okienko pod przystawkę także za 6000zł miałbyś niemal oryginalny napęd i nie powinno być problemu w razie kontroli drogowej czy też przeglądu technicznego. Quote
izydor6280 Posted June 8, 2012 Report Posted June 8, 2012 z tego c oslyszalem te napedy sa dosc awaryjnea i do dego trzeba dolioczyc wspomaganie, bo raczej bez niego ciezko Quote
Recommended Posts