opel123 Posted April 12, 2012 Report Posted April 12, 2012 Witam !Mam pytanie posiadam ursusa c 330 i z rozdzielacza pod siedzeniem wycieka olej! czy rozdzielacz trzeba wymienić a może można go naprawić samemu ?czy ktoś z was miał podobny problem? dodam ze w tym rozdzielaczy pod spodem wymieniałem 4 oringi bylo dobrze do puki nie zaczolem podnosić kosiarki w sumie pompa i tłok trzyma ale z pod tego rozdzielacza sączy-wycieka olej jak jest uniesiony w gorze sprzęt ?z góry dziękuje i czekam na jakas wskazowkie co z tym mozna zrobic? Quote
Biznez404 Posted April 12, 2012 Report Posted April 12, 2012 Może sztywniejsze i grubsze oringi ja założyłem orginalne i ładnych pare latek trzymają.Tak trudno powiedzieć musisz dobrze z lokalizować wyciek czy z rozdzielacza czy z pod rozdzilacza. Quote
grzepaku1 Posted April 12, 2012 Report Posted April 12, 2012 podejrzewam że masz uszkodzone oringi a w zasadzie jeden ten który łączy cylinder z rozdzielaczem lub przy zakładaniu któryś ci się przesunoł albo jest ich nie odpowiednia grubość tylko sprawdż czy dokładnie wycieka spod niego są tam zatoczenia pod te oringi może jest za głębokie któreś zatoczenie i poprostu orginalny oring może być za cienki to zastosuj lekko grubszy ale nie za gruby odkręć rozdzielacz to będzie wszystko widać odpowiedni oring położony w tym zatoczeniu powinien lekko wystawać około 0,5 mm obejrzyj jeszcze po zdjęciu rozdzielacza czy nie ma jakiegoś mikroskopijnego pęknięcia Quote
wiesieki1202 Posted April 12, 2012 Report Posted April 12, 2012 ja kiedys skladalem to na starych oringag tylko silikonem je posmarowalem i jest suchutko.rownomiernie trzeba dokrecic ten rozdzielacz i nie powinno byc wyciekow Quote
opel123 Posted April 12, 2012 Author Report Posted April 12, 2012 Może sztywniejsze i grubsze oringi ja założyłem orginalne i ładnych pare latek trzymają.Tak trudno powiedzieć musisz dobrze z lokalizować wyciek czy z rozdzielacza czy z pod rozdzilacza. z pod rozdzielacza?przeciekadziękuje za podpowiedz pozdrawiam Quote
opel123 Posted April 13, 2012 Author Report Posted April 13, 2012 podejrzewam że masz uszkodzone oringi a w zasadzie jeden ten który łączy cylinder z rozdzielaczem lub przy zakładaniu któryś ci się przesunoł albo jest ich nie odpowiednia grubość tylko sprawdż czy dokładnie wycieka spod niego są tam zatoczenia pod te oringi może jest za głębokie któreś zatoczenie i poprostu orginalny oring może być za cienki to zastosuj lekko grubszy ale nie za gruby odkręć rozdzielacz to będzie wszystko widać odpowiedni oring położony w tym zatoczeniu powinien lekko wystawać około 0' date='5 mm obejrzyj jeszcze po zdjęciu rozdzielacza czy nie ma jakiegoś mikroskopijnego pęknięcia[/quote'] dzięki za rade ale już dałem z tym rade na szczęście nie był ten rozdzielacz pęknięty wiec poszedłem do znajomego i mi go lekko zplanował (oczywiscie dolno strone tego rozdzielacza co idzie na kadleb pod siedzenie) i dałem nowe oringi i jest super olej już nie wycieka -testowalem od razu jak złożyłem wszystko w całość :-) Quote
Recommended Posts