bardzomalorolny Posted April 12, 2012 Report Posted April 12, 2012 WitamMam pytanie: jaką odmianę pszenicy ozimej mogę na swoją ziemię zasiać?Mam 4a klasę, ale niestety ziemia jest ciężka tzw ił . Będę pierwszy raz po 10 latach siał i nie wiem jaką odmianę wybrać, żeby w miarę plonowała. Tak żeby chociaż 2,5t z ha przy dobrym nawożeniu i pogodzie. Pozdrawiam Quote
*SSaPeRR* Posted April 12, 2012 Report Posted April 12, 2012 Może tutaj coś wyczytasz: mir.krakow.pl/aktualnosci.php?akt=389 modr.pl/sub.php?mb=8&t=345 kws-lochow.pl/uploads/media/Katalog_odmian_zboz_ozimych_2011_01.pdf Pozdrawiam. Quote
bardzomalorolny Posted April 12, 2012 Author Report Posted April 12, 2012 Dziękuję, na pewno coś wyczytamPozdrawiam Quote
k.blachnik Posted May 10, 2012 Report Posted May 10, 2012 Dla wszystkich na przyszłość.. coboru.pl/index.aspx Strona internetowa do Centralnego Ośrodka Badania Odmian Roślin Uprawnych, która zamieszcza informacje co do odmian jakie należy stosować w danym rejonie Polski. Quote
Recommended Posts