piomall Posted April 12, 2012 Report Posted April 12, 2012 Witam, proszę o opinię czy 6500 mth to dużo na ciągnik Massey Ferguson 6150, ile mth taki ciągnik jest w stanie przepracować przy normalnym użytkowaniu na 20 hektarowym gospodarstwie. Za odpowiedzi dziękuję. Pozdrawiam Quote
Ojciec Posted April 12, 2012 Report Posted April 12, 2012 Siemka według mnie nie nie jest to duża ilość mth silnik powinien wytrzymać 15 000 mth jeżeli będziesz o niego dbał regularnie wymieniał filtry oleje. Jeżeli przebieg nie jest większy niektórzy cofają liczniki w ciągnikach ale spokojnie wytrzyma w twoim gospodarstwie co najmniej 10 lat bez remontu silnika. co do innych podzespołów to nie wiem na pewno trzeba pilnować oleju w skrzyni. Massey Fergusony muszą mieć dobrej jakości olej zalany i nie wolno go mieszać z innymi olejami. nie wiem jak jest w tym konkretnym modelu ale w starszych modelach (3080 itp) olej ze skrzyni zasila także pompę wspomagania, co wymaga użytkowania dobrego oleju o rzadszej konsystencji. Quote
Mikruss Posted April 12, 2012 Report Posted April 12, 2012 Jak ma faktycznie 6500 mth i nie jest znorany to ledwo dotarty Jak oki to brać Quote
tomi382 Posted June 8, 2012 Report Posted June 8, 2012 Motogodziny niewiele mówią o sprzęcie bo to kwestia operatora jak dbał, skoro jest na sprzedaż czyli już właściciel chce się pozbyć problemu. To czarny scenariusz ale prawdziwy Quote
Recommended Posts