Jump to content

Recommended Posts

Posted

Marka Ursus została kupiona przez Polmot Warfama. Ile nowy ursus będzie miał ze starego ursusa cholera wie. Dobre jest to że w końcu jest to coś Polskiego Polska marka, Polska tradycja i Polski kapitał to teraz kupił.

Co o tym myślicie ba ja osobiście wierze, że uda się zrobić im coś dobrego.

Posted

Polmot wykupiła markę jak i patenty (notabene sprzed 40 lat albo lepiej).

Na jesiennym Agro show były wystawione jakieś tam małe ursusy już spod Warfarmy i szcvzerze to wg był badziew gorszy od trzydziestki, ściągnięte chinole, pomalowane na barwy ursusa + naklejki i tyle. Rozwiązania techniczne jak oglądałem to tak tragiczne miejscami były że aż śmieszne....

Nie wiem jak długo będą to sprowadzać i jak będą wyglądać te produkowane w siedzibie firmy ( o ile nie są to składaki ze skrzyń co kontenerami z chin idą) ale jak będzie to tak wyglądać jak widziałem jesienia to ja dziękuję, postoję....

Posted
Jeśli nasz Polski Ursus ma być dobry to po 1. powinni zainwestować w ulepszenie konstrukcji albo np. podpatrzeć jakieś rozwiązania od naszych zachodnich i północnych sąsiadów, a po 2. (i najważniejsze) traktory powinny być w przystępnych cenach, a nie lipne rozwiązania za absurdalnych pieniądze!
Posted
Moim zdaniem to polmot nic dobrego nie zrobi. Będą zciagać największe Chińskie barachło i próbowac sprzedąć pod marką ursusa. Wcale tego nierzycze ale tak to u nas wygląda. Będą pchać tandete licząc że ludzie z sentymentu będa to kupować. Tak jak Pawlak kiedyś zachęcał by kupowac polskie samochody Daewoo. Minęło 15 lat i po daewoo nie pozostało śladu.
Posted

Z tego co mi wiadomo a sporo se dowiadywalem na temat ursusa i polmota seri H to sa one na silnikach perkinsa zawieszeniu Valtry

moze nie tym najnowoczesniejszym ale za to na sprawdzonym i jednym z trwalszych na rynku dotego jego cena nie jest wygorowana za 82 KM ciagnik czyli (ursus lub polmot 8014H) trzeba zaplacic w cenach od 119 do 125 tys zł brutto a standard w jakim sa wykonane nie przypomina tych o ktorych wyrzej wspominal Mikrus ze podobne do 30 raczej nie widze w tych ciagnikach zadnego podobienstwa jezeli chcecie zobaczyc jak wyglada skladanie tych maszyn zapraszam do Lublina do fabryki warfamy .pozdrawiam

• 3 weeks later...