Koper Posted April 15, 2012 Report Posted April 15, 2012 Marka Ursus została kupiona przez Polmot Warfama. Ile nowy ursus będzie miał ze starego ursusa cholera wie. Dobre jest to że w końcu jest to coś Polskiego Polska marka, Polska tradycja i Polski kapitał to teraz kupił.Co o tym myślicie ba ja osobiście wierze, że uda się zrobić im coś dobrego. Quote
Mikruss Posted April 15, 2012 Report Posted April 15, 2012 Polmot wykupiła markę jak i patenty (notabene sprzed 40 lat albo lepiej).Na jesiennym Agro show były wystawione jakieś tam małe ursusy już spod Warfarmy i szcvzerze to wg był badziew gorszy od trzydziestki, ściągnięte chinole, pomalowane na barwy ursusa + naklejki i tyle. Rozwiązania techniczne jak oglądałem to tak tragiczne miejscami były że aż śmieszne....Nie wiem jak długo będą to sprowadzać i jak będą wyglądać te produkowane w siedzibie firmy ( o ile nie są to składaki ze skrzyń co kontenerami z chin idą) ale jak będzie to tak wyglądać jak widziałem jesienia to ja dziękuję, postoję.... Quote
Miki Posted April 15, 2012 Report Posted April 15, 2012 Jeśli nasz Polski Ursus ma być dobry to po 1. powinni zainwestować w ulepszenie konstrukcji albo np. podpatrzeć jakieś rozwiązania od naszych zachodnich i północnych sąsiadów, a po 2. (i najważniejsze) traktory powinny być w przystępnych cenach, a nie lipne rozwiązania za absurdalnych pieniądze! Quote
rolnik1500 Posted April 15, 2012 Report Posted April 15, 2012 Moim zdaniem to polmot nic dobrego nie zrobi. Będą zciagać największe Chińskie barachło i próbowac sprzedąć pod marką ursusa. Wcale tego nierzycze ale tak to u nas wygląda. Będą pchać tandete licząc że ludzie z sentymentu będa to kupować. Tak jak Pawlak kiedyś zachęcał by kupowac polskie samochody Daewoo. Minęło 15 lat i po daewoo nie pozostało śladu. Quote
Karolpawlonka Posted April 17, 2012 Report Posted April 17, 2012 Z tego co mi wiadomo a sporo se dowiadywalem na temat ursusa i polmota seri H to sa one na silnikach perkinsa zawieszeniu Valtrymoze nie tym najnowoczesniejszym ale za to na sprawdzonym i jednym z trwalszych na rynku dotego jego cena nie jest wygorowana za 82 KM ciagnik czyli (ursus lub polmot 8014H) trzeba zaplacic w cenach od 119 do 125 tys zł brutto a standard w jakim sa wykonane nie przypomina tych o ktorych wyrzej wspominal Mikrus ze podobne do 30 raczej nie widze w tych ciagnikach zadnego podobienstwa jezeli chcecie zobaczyc jak wyglada skladanie tych maszyn zapraszam do Lublina do fabryki warfamy .pozdrawiam Quote
kris_19 Posted May 6, 2012 Report Posted May 6, 2012 czyli ze starego ursusa maja tylko nazwe to smutne Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted May 9, 2012 Report Posted May 9, 2012 Bardzo smutne,stare Ursusy były niezawodne i nie paliły wcale aż tak dużo jak krążą o nich co niektóre opinie. Ciekawi meni ich składanie,muszę znaleźć jakiś dobry link,żeby obejrzeć. Quote
Recommended Posts