Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam poszperałem trochę w internecie i znalazłem nalewki opon rolniczych i zastanawiam się ( tak ogólnikowo) czy warto interesować się takimi oponami czy spełniają swoje właściwości i czy po pewnym czasie warstwa nalana na starą oponę po prostu się nie odlepi. Może lepiej kupić używane opony z 70-80% bieżnikiem?. Różnica między nową a używaną czy też nalewką wynosi około 50% ceny.
Posted
Nadlewane opony nadają się tylko i wyłącznie do traktorów transportowych! W zwykłym ciągniku którym orasz, siejesz itp. bieżnik po pewnym czasie się odklei...
Posted
moim zdaniem nalewki to jest duże ryzyko a po drugie nie mają odpowiednich właściwości opona jest twarda niekiedy kształt opony jest niewłaściwy nadmiernie ugniata glebę sa większe opory toczenia i mniejszy uciąg przede wszystkim w polu i o wiele większe zużycie paliwa opona nalewana przy obniżonym ciśnieniu może się odparzyć może do transportu się nadaje podzcas prac polowych ciągnik rolniczy łatwiej się toczy przy obniżonym ciśnieniu a na szosie jest odwrotnie lepiej kupić dobre używane tylko warunek nie mogą być za stare na oponie jest rok produkcji
Posted

nalewki mozecie sobie zalozyc jak pracujecie w lesie, do niczego innego sie nie nasaja, opona twarda, poslizg zaczepisty

do ciagnika tylko radial

do przyczepy mozna by sie skusic na nalewke, jesli duzo jezdzi po asfalcie

• 1 month later...
  • 2 months later...
Posted
Jak kto uważa bieżnikowane nigdy nie będą się nadawać do upraw, jak w banku prędzej czy później, ale raczej prędzej. Rzeczywiście to tylko do transportu na przyczepę. Z doświadczenia wiem że nowe opony do ciągnika będą lepsze nawet te chińskie, bo nówka chińska jest nawet dużo trwalsza do jakiejkolwiek używki albo bieżnikowanej. No ale nie wszyscy muszą się ze mną zgadzać :P
  • 3 weeks later...
Posted
No nie wiem Matrix, ja kupiłem właśnie używkę (na Przeglądzie Rolniczym, w części do ciągników i nawet nie wiesz jak jestem zadowolony. Nie wiem czy cokolwiek chińskiego można porównać z porządną firmą, nawet jeśli jest to przedmiot co nieco używany. Nie namawiam, bo wiadomo każdy wie co będzie dla niego odpowiednie, ale mnie nie stać na zabawę.
Posted
Ja polecam Techmot(com.pl).. jest to bardzo dobry sklep z profesjonalną obsługę, która doradzi najlepszej jakości opony w niskiej cenie.. Mam od nich oponki od dwóch lat i nie ma z nimi żadnego problemu