georg16 Posted April 29, 2012 Report Posted April 29, 2012 Witam! mam pytanie co to może być jak silnik troche się zagrzeje (temp. wody 60 stopni) to z pod kolektora wydechowego troszczkę wycieka jakaś ciecz (silnik jest po remoncie) pozdrawiam:) Quote
*SSaPeRR* Posted April 29, 2012 Report Posted April 29, 2012 Nie jestem pewien czy w C-328 jest tak samo jak w C-330, a dokładniej w C-330 otwory w które wkręcone są szpilki trzymające kolektor idą na wylot przez blok do kanałów popychaczy i może to olej. Lub możliwe że jeszcze pierścienie dobrze się nie ułożyły.Ale nie jestem pewien. Quote
Biznez404 Posted April 29, 2012 Report Posted April 29, 2012 Tak może być że muszą się ułożyć pierścienie lub któraś szpilka przepuszcza. Quote
georg16 Posted April 30, 2012 Author Report Posted April 30, 2012 Witam dzięki za informacje! chcialem dodać jeszcze że czasem nawet zamoknie troszke obok komina! Mam się czym martwić??? POZDRAWIAM:) Quote
Miki Posted April 30, 2012 Report Posted April 30, 2012 Ewentualnie może to być woda bo ktoś za słabo dokręcił głowice. Quote
*SSaPeRR* Posted April 30, 2012 Report Posted April 30, 2012 Wedłóg mnie jak nie ubywa znaczących ilości wody, nie ubywa/przybywa oleju w silniku to spokojnie można jeździć.Jeśli to by był olej który wychodzi po szpilkach mocujących kolektor to można dać nowe szpilki albo wkręcić te co są na kleju. Quote
Recommended Posts