Jump to content

Recommended Posts

Posted

witam

chcemy nabyc taki agregat scierniskowy, jak myslicie dobry wybor?

dodam ze cena ztrakcyjna, a i fabryka pod nosem.

moze ktos z na forum posiada taki agregat, chcialbym wiedziec jak sie sprawoje.

Posted
nie znam osobiście tej firmy ale widziałem sprzęt tej firmy na zdjęciach dużo produkują maszyn opartych na profilu rury i przyznam że rura w niektórych przypadkach ma większą wytrzymałość lecz nie zawsze ,rurę jest trudno połączyć z innymi elementami i nie dokładne połączenie tej rury może mieć odwrotny skutek mnie osobiście nie podoba się ta konstrukcja producent podaje że wał jest na łożyskach wachliwych no i po co trudniej jest uszczelnić takie łożysko i nawet dobre łożysko słabo uszczelnione nie wytrzyma długo ale podejrzewam że w tym wale krzywo są wspawane końcówki i po to ta filozofia słupice łap sztywnych nie wiem czy to są orginalne czy jakieś dorabiane bo takich u nas nie widziałem miejsce w które wchodzi kołek zrywalny musi być odpowiednio utwardzone (wspawane odpowiednie tulejki) bo jeśli tak nie jest to po pewnym czasie wyjdzie cyrk moim zdaniem lepiej kupić zachodni sprzęt w dobrym stanie nie spawany nie malowany dać do piaskowania i malowania proszkowego zamówić orginalne naklejki wyglądem nie różnił będzie się od nowego a jakość o niebo lepsza