izydor6280 Posted May 3, 2012 Report Posted May 3, 2012 witamchcemy nabyc taki agregat scierniskowy, jak myslicie dobry wybor?dodam ze cena ztrakcyjna, a i fabryka pod nosem.moze ktos z na forum posiada taki agregat, chcialbym wiedziec jak sie sprawoje. Quote
grzepaku1 Posted May 3, 2012 Report Posted May 3, 2012 nie znam osobiście tej firmy ale widziałem sprzęt tej firmy na zdjęciach dużo produkują maszyn opartych na profilu rury i przyznam że rura w niektórych przypadkach ma większą wytrzymałość lecz nie zawsze ,rurę jest trudno połączyć z innymi elementami i nie dokładne połączenie tej rury może mieć odwrotny skutek mnie osobiście nie podoba się ta konstrukcja producent podaje że wał jest na łożyskach wachliwych no i po co trudniej jest uszczelnić takie łożysko i nawet dobre łożysko słabo uszczelnione nie wytrzyma długo ale podejrzewam że w tym wale krzywo są wspawane końcówki i po to ta filozofia słupice łap sztywnych nie wiem czy to są orginalne czy jakieś dorabiane bo takich u nas nie widziałem miejsce w które wchodzi kołek zrywalny musi być odpowiednio utwardzone (wspawane odpowiednie tulejki) bo jeśli tak nie jest to po pewnym czasie wyjdzie cyrk moim zdaniem lepiej kupić zachodni sprzęt w dobrym stanie nie spawany nie malowany dać do piaskowania i malowania proszkowego zamówić orginalne naklejki wyglądem nie różnił będzie się od nowego a jakość o niebo lepsza Quote
Mikruss Posted May 4, 2012 Report Posted May 4, 2012 Nie trzeba zachodniego kupowaćOd Batyry nie widziałem ale np Rolmako robi bardzo dobre Quote
Recommended Posts