jacob Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 witam! Słyszeliście może po jakiej cenie będzie w tym roku wiśnia sprzedawana ;] ? Wiem, że dokładnej odpowiedzi nie otrzymam, ale jak u was z drzewkami? Nie wymarzły? Quote
devito Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 Nie żadne drzewo nie przemarzło. Nawet brzoskwinia dała rade bez okrywania. Najbardziej boje się teraz u mnie już wszystko zawiązane w poniedziałek ma być -1 stopień. U mnie większe zmartwienie to atak na szlachetne śliwy jakiegoś robactwa co zjada liście i zalążki owoców. nie wiem czym to prysnąć bo standardowe środki np decim i karat nie działają Quote
jacob Posted May 10, 2012 Author Posted May 10, 2012 To dobrze, że nie wymarzły drzewka, jednak z drugiej strony cena pewnie będzie nie za ciekawa... co do Twojej śliwki to nie pomogę niestety, nie siedzę w temacie za bardzo Quote
jacob Posted July 11, 2012 Author Posted July 11, 2012 Koledzy wczoraj byłem pierwszy raz na skupie, cena 1 kg wiśni to 2,5 - 3 zł Także jest trochę taniej niż w zeszłym roku, gdzie na początku była cena nawet 3,50 zł za 1 kg, ale biorąc pod uwagę ilość owoców, jaka jest na drzewach wg mnie można mieć powody do zadowolenia Quote
jacob Posted July 13, 2012 Author Posted July 13, 2012 Czas na update: cena wiśni 10 lipca - 2,5 zł/kg cena wiśni 12 lipca - 2,8 zł/kg Jutro znowu jadę na skup, ciekawe jaka cena będzie... pzdr Quote
jacob Posted July 16, 2012 Author Posted July 16, 2012 14 lipca - 2,80 zł/kg także bez zmian. ładnie płacą w tym roku, biorąc pod uwagę to ile owoców jest na drzewach u mnie gałęzie się dosłownie łamią od nadmiaru owoców Quote
jacob Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 Na zakończenie sezonu mogę napisać krótkie podsumowanie: cena wiśni na początku zaczęła się od 2,5 zł/ kg. Na koniec (przynajmniej u mnie, bo wiem że niektórzy jeszcze rwią) cena sięgnęła 3,5 zł/kg. Chyba mogę bez przesady stwierdzić, że był to/jest najlepszy sezon dla hodowców od lat. A w moim dokładniej przypadku najlepszy w historii Quote
Recommended Posts