Jump to content

Recommended Posts

Posted

witam!

Słyszeliście może po jakiej cenie będzie w tym roku wiśnia sprzedawana ;] ? Wiem, że dokładnej odpowiedzi nie otrzymam, ale jak u was z drzewkami? Nie wymarzły?

Posted
Nie żadne drzewo nie przemarzło. Nawet brzoskwinia dała rade bez okrywania. Najbardziej boje się teraz u mnie już wszystko zawiązane w poniedziałek ma być -1 stopień. U mnie większe zmartwienie to atak na szlachetne śliwy jakiegoś robactwa co zjada liście i zalążki owoców. nie wiem czym to prysnąć bo standardowe środki np decim i karat nie działają
Posted

To dobrze, że nie wymarzły drzewka, jednak z drugiej strony cena pewnie będzie nie za ciekawa...

co do Twojej śliwki to nie pomogę niestety, nie siedzę w temacie za bardzo

• 2 months later...
Posted
Koledzy wczoraj byłem pierwszy raz na skupie, cena 1 kg wiśni to 2,5 - 3 zł :) Także jest trochę taniej niż w zeszłym roku, gdzie na początku była cena nawet 3,50 zł za 1 kg, ale biorąc pod uwagę ilość owoców, jaka jest na drzewach wg mnie można mieć powody do zadowolenia :)
Posted

Czas na update:

cena wiśni 10 lipca - 2,5 zł/kg

cena wiśni 12 lipca - 2,8 zł/kg

Jutro znowu jadę na skup, ciekawe jaka cena będzie...

pzdr

Posted

14 lipca - 2,80 zł/kg także bez zmian.

ładnie płacą w tym roku, biorąc pod uwagę to ile owoców jest na drzewach ;) u mnie gałęzie się dosłownie łamią od nadmiaru owoców

• 2 weeks later...
Posted

Na zakończenie sezonu mogę napisać krótkie podsumowanie:

cena wiśni na początku zaczęła się od 2,5 zł/ kg. Na koniec (przynajmniej u mnie, bo wiem że niektórzy jeszcze rwią) cena sięgnęła 3,5 zł/kg.

Chyba mogę bez przesady stwierdzić, że był to/jest najlepszy sezon dla hodowców od lat. A w moim dokładniej przypadku najlepszy w historii ;)