mohsename Posted May 10, 2012 Report Posted May 10, 2012 Witam kupiłem sobie kosę spalinową allegro.pl/kosa-podkaszarka-spalinowa-5-2km-max-zestaw-mastif-i2312184340.html wiadomo tania głupi myślałem że jest dobra działała z 3 razy potem jak pociągnołem snurek od odpalania wypad mieliście takie przygody z tą firmą umiecie to naprawić? Quote
Miki Posted May 10, 2012 Report Posted May 10, 2012 Jeśli źle pociągniesz to nawet w stihl'u możesz urwać. Ta piła miała jakąś gwarancje? Quote
mohsename Posted May 10, 2012 Author Report Posted May 10, 2012 Tak ma gwarancję czyli myślisz że sam tego nie naprawię ? Quote
*SSaPeRR* Posted May 10, 2012 Report Posted May 10, 2012 Może i naprawisz, ale możesz przez takie coś gwarancję stracić. A za mesiąc (oby nie) siądzie cos poważniejszego czego sam nie naprawisz i tam powiedzą że było majstrowane i nie uznają gwarancji.Teraz wszystko robią aby klienta na kase naciągnąć. Jak jest nie daleko do serwisu to odwieź a jak daleko to zadzwoź i spytaj dokładnie o zasady gwarancji i czy masz sam naprawić taką drobną usterkę. Chyba że jest opcja gwarancji "Door to Door "to niech kurier zawozi na ich koszt i niech naprawiają. Od tego są. TYlko czasami ponad tydzień przytzrymują sprzęt. Quote
mohsename Posted May 10, 2012 Author Report Posted May 10, 2012 tak starter nie podlega gwarancji możecie mnie nakierować jak to wymienić ? Quote
Miki Posted May 10, 2012 Report Posted May 10, 2012 Jeśli nie chcesz utracić gwarancji to musisz zrobić tak jak napisał @*SSaPeRR*, a jak chcesz sam naprawić to rozbierasz to pudełeczko gdzie schowana jest linka i musisz po prostu ją przywiązać tam skąd się urwała tylko potem ciężko jest włożyć sprężyne zwijającą. Quote
jacob Posted May 11, 2012 Report Posted May 11, 2012 sorry za zmianę tematu, ale jaką kosę spalinową byście polecali do wykaszania dość wysokiej trawy (ok. 40 cm) oraz twardawych chwastów? Na jakie parametry by trzeba zwracać uwagę? Pytam, bo w najbliższym czasie będę musiał kupić jakiś model... pzdr Quote
Miki Posted May 11, 2012 Report Posted May 11, 2012 Wystarczy Ci 3,5KM i ważne żeby maiła ostrze bo żyłka w takiej trawie będzie Ci się owijać. Quote
jacob Posted May 14, 2012 Report Posted May 14, 2012 dzięki dam znać co kupiłem i jak się sprawuje Quote
kacpersski Posted June 16, 2013 Report Posted June 16, 2013 jakiś miesiąc temu nabyłem kosę spalinową SB 40 D producenta Stigi i naprawdę jest godna polecenia, rozsądna cena a silnik o dobrej mocy 2 koni mechanicznych i pojemności 37 cm3 Quote
kubusjettaII Posted June 16, 2013 Report Posted June 16, 2013 wracając do rozrusznika- odkręć go, potem naciągnij sprężynę obracając koło linowe w tą stronę w którą wychodzi sznurek, zablokuj koło linowe jak już będziesz miał naciągnięte, przeciągnij sznurek przez otwór w którym powinien być i zawiąż pęk, potem możesz zwolnić blokadę koła linowego i samo się naciągnie. życzę miłej pracy. Quote
przemek2092 Posted June 20, 2013 Report Posted June 20, 2013 Też mam zamiar kupić taką zabawkę, myślałem właśnie nad stigą ? jest sporo tańsza i znajomy ma i sobie chwali, a wy możecie mi coś podpowiedzieć na jej temat ? warto kupić taki sprzęt ? czy lepiej dołożyć i jakiegoś sthil'a Quote
Przemek15_03 Posted June 21, 2013 Report Posted June 21, 2013 Ja mam sthila i kosę i pilarkę od 10 lat i nic mi się do tej pory nie popsuło a sprzęt nie jest oszczędzany, poza tym sthil ma punkt w moim województwie prawie w każdym mieście i jakby odpukać coś to zawożę i za chwilę mam do odbioru. Jak ktoś potrzebuje dobry sprzęt to polecam nie jest on co prawda tani ale przynajmniej nie jeżdzę po serwisach . Quote
Tofik Posted June 21, 2013 Report Posted June 21, 2013 Ja tez do sthila nie mam zastrzezen mam pilarke 2,8 jakies 8 lat i zadnej powarznej awarii, opryskiwacz plecakowy mam juz 13 rok i jedyne co sie popsulo to przetarl sie sznurek teraz mam w planie kupic kose 3,5 (siudemke mozna by wyslac na emeryture:)) ale kosztuje prawie 1500 wiec czekam na jakas promocje albo wyprzedaz bynajmniej sthila polecamPozdrawiam Quote
kubusjettaII Posted June 21, 2013 Report Posted June 21, 2013 pracowałem parę lat jako serwisant firmy H.....a i znam trochę tych maszyn stihl'a polecam z czystym sumieniem, kosę na pewno, co do pilarki sprawa do dyskusji...co do stigi też dobra firma. oleo-mac też można polecić. Quote
Recommended Posts