jogi Posted May 14, 2012 Report Posted May 14, 2012 Witam:D Mam pytanko:) Czy dałoby się przerobić zetorka 7340 aby generował 1000obr/min na Wom??? Quote
*SSaPeRR* Posted May 14, 2012 Report Posted May 14, 2012 Te zetory miały w "opcji" 1000 obr/min WOM. A masz skrzynię z rewersem w swoim czy standardową wersję?? Raz widziałem na warsztacie rozbebeszonego zetorka 7340 i właśnie tam ktoś wyrzucał koła zębate odpowiedzialne za 1000obr żeby zrobić miejsce na rewers(z czegoś trzeba zrezygnować) bo ciągniczek pracował z turem. Szczegułów nie znam co i jak. Musiałbyś zajrzeć do katalogu. Tam napewmo będzie opcja rewersu lub 1000obr WOM. Quote
jogi Posted May 15, 2012 Author Report Posted May 15, 2012 mam standardową czy duzo w tej przeróbce roboty? Quote
*SSaPeRR* Posted May 15, 2012 Report Posted May 15, 2012 Tam w warsztacie to samą skrzynie mieli na takim stole i wyciągali jakiś wałek i koło zębate odpowiedzialne za 1000obr. Ty pewnie tylko byś musiał ten wałek i koło kupić i wstawić. Nie masz rewersu, więc nie musisz nic wyrzucać.O więcej musisz pytać jakiegoś mechanika który przy tym robił.Pozdrawiam. Quote
slawcik Posted May 15, 2012 Report Posted May 15, 2012 Robota jak robota.Tylko koszty so spore.dokładnie nie pamietam bo dawno to robiłem.ale tryby wałek wodzik i jak niema wyjścia w pokrywie to też nowa.zobacz w katalogu jak to wygloda Quote
Recommended Posts