kamyk Posted May 15, 2012 Report Posted May 15, 2012 Posiadam opryskiwacz 400L. Nie mam w nim ciśnienia. Membrany są nowe oraz cała pompa jest sprawna. Jakie mogą być przyczyny braku ciśnienia? Ja nie mam żadnych pomysłów... Może wy jakieś macie? Gdy odłączę jedno skrzydło (obojętnie które prawe, lewe czy środek) ciśnienie wraca do normy ale gdy che pryskać całą długością opryskiwacza ciśnienie gwałtownie spada. Nie mam pojęcia co może być tego przyczyną, bo wcześniej działało normalnie, więc wykluczam zbyt słabą moc pompy. Pompę wyjmowałem na zimę i przetrzymywałem w odpowiednim pomieszczeniu, więc także nie powinna być uszkodzona. Quote
grzepaku1 Posted May 15, 2012 Report Posted May 15, 2012 zajrzyj do zbiornika gdy masz otwarte obydwa skrzydła i wysokie obroty pompy jeśli przelewa do zbiornika zbyt dużo cieczy a nie możesz uzyskać ciśnienia to jest wina rozdzielacza może wystarczy go rozebrać i oczyścić a może zamarznięta woda zimą coś w srodku uszkodziła jeszcze sprawdż czy zimą nie rozerwało ci mieszadła w zbiorniku i zbyt dużo cieczy idzie na mieszadło a jak sie nie przelewa do zbiornika ciecz to pompa za mało tłoczy przyczyną mogą być uszkodzone zaworki uszkodzone sprężynki zaworków lub coś weszło pod zaworek jak wyjałeś pompe to mogło coś się tam dostać jeszcze może ci na odcinku od zbiornika do pompy zasysać powietrze i też nie uzyskasz ciśnienia ale wtedy przeważnie co chwilę kicha z koncówek powietrze na przemian z ciecza powietrze które pompuje się do pompy nie ma wpływu na cisnienie tylko wyrównuje cisnienie jak nie dasz rady naprawić napisz coć więcej napewno sobie poradzimy Quote
Recommended Posts