ryszard Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 witajcie,mam problem z przetrzasarko-zgrabiarka pasowa "polana",albo jak tko woli "osa".Zakupilem uzywana,bylo mi wiadomo,ze nie pracuje jak powinna,wziolem na wlasne ryzyko,ale cala moc w Was drodzy forumowicze.Paski czyli od mechanizmu zgrabiajacego nie pracuja jak powinny, przy pelnym obrocie o 360 stopni roznica miedzy jednym,a drugim jest widoczna o 1,5-2cm.Pierwszym etapem dojscia do usterki bylo wytoczenie nowego walka i wymiana lozysk,jednak nie przynioslo to oczekiwanego efektu,dalej jest problem.Czy spotkaliscie sie z podobnym problemem?Bardzo prosze o ewentualne sugestie,albo podpowiedzi w dalszym postepowaniu. Ryszard. Quote
grzepaku1 Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 może koło pasowe jest mniejszej średnicy lub klin pod pasek w kole pasowym jest głębszy lub szerszy i pasek w tym kole bardziej się zagłębia a co za tym idzie obwód tego koła jest mniejszy myślę że długość pasków masz jednakową ? ale zmierz jeszcze szerokość pasków bo jakby była różna szerokość to też może tak być a koła na którym wolniej przesuwa się pasek nie dałoby scisnąć sklepać by pasek wyszedł na zewnątrz koła pasowego lub wymienić koła na jednakowe moim zdaniem jak paski są jednakowe to wina kół pasowych i odpowiedniego napięcia może spróbuj naciągnąć jeden mocniej a drugi zluzować by tą różnicę wyrównac a czasem pod paskiem nie wystają śruby może jeszcze podkładki które opierają się o dno koła pasowego ? Quote
Recommended Posts