Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam mam pytanie czy lepiej kupić zetora 5211 czy 7211. Chodzi mi o spalanie jak wiadomo 5211 jest ekonomiczniejszy i za to droższy od 7211. Ale za to 7211 już mówiąc po chłopsku więcej zrobi ?

Znacie jakieś komisy handlarzy lub słyszeliście o sprzedaży prosze o odpowiedź. Jestem z Łódzkiego widomo dobrze by było bliżej:D

Posted
Wg. mnie najlepszym wyborem byłby Zetor 7245 z racji tego że model ten posiada napęd 4x4 moc jest lepiej wykorzystana. Ale nie wiem jakie tam u Was są tereny więc dokładnie Ci nie powiem.
  • 2 weeks later...
Posted
Jeżeli ktoś proponuje napęd to jeśli tylko te dwa modele to 5245 zrobi więcej jak 7211 a spali mniej więc ja bym był za 5245, lub 5211 bo i tak pług 3skibowy będzie do 5211 jak i 7211
Posted

5245 nie pociągnie tego co 7211, silnik jest sporo słabszy ;)

Jeżeli z Zetora szukaj 7725, lepiej ciuit starszy a ciągnik daję radę lub mf 675 690

Już w innych tematach pisałem - od dziecka pracowałem na 7211 (w tym roku kończy 22 lata :D ) sprawuje się super ale jest od nowości, teraz jestem na swoim u teścia i kupiliśmy mf 675 i Zetor zostaje daleko w tyle ;)

Juz nie mówie o spalaniu bo jest takie jak w zetorku 5211 :D