jacob Posted May 25, 2012 Report Posted May 25, 2012 witajcie, mam takie pytanie znajomy, zapalony hodowca gołębi, ma problem z jastrzębiami znacie może jakiś skuteczny sposób walki z tym ptakiem ? Jak wiadomo jastrząb znajduje się pod ochroną, więc strzelanie oczywiście odpada... Quote
miad1999 Posted May 25, 2012 Report Posted May 25, 2012 Pomalujcie gołębiom pióra pod skrzydłami na jaskrawy różowy. Widziałem takie coś u znajomego hodowcy! Quote
Miki Posted May 27, 2012 Report Posted May 27, 2012 Pomalowanie skrzydeł nic nie daje! Natura to natura tego się nie zmieni. Widziałem że są takie karmy ktore dodajesz do zwykłej karmy dla gołębia i powodują że mięso gołębie staje się niesmaczne i jastrzębie go nie chcą. Quote
Jac555 Posted May 28, 2012 Report Posted May 28, 2012 Sa specjalne pułapki na jastrzebie. jako przynęte daje się zywego golebia, który umieszczany jest w klatce, tak ze nic mu nie grozi. Jastrzab chcacy złapac golebia łąpie się w pułapke (jemu tez nic nie grozi). Zasada działania jest podobna do sideł, tyle ze tutaj nie ma kleszczy, tylko ptak łapie się w siatkę. Quote
jacob Posted May 29, 2012 Author Report Posted May 29, 2012 Myślałem o jakiejś pułapce żywochwytnej, ale o dwóch pierwszych sposobach słyszę pierwszy raz. Dzięki Panowie! Quote
Jac555 Posted May 30, 2012 Report Posted May 30, 2012 A te karmy gdzie można kupić? bo nie spotkalem sie z takimi. Nie szkodza golebiom? Quote
Recommended Posts