stasek0011 Posted May 27, 2012 Report Posted May 27, 2012 Witam. Mam poważny problem gdyż nie stety pomyliłem sobie środki na chwasty. Miałem opryskać ziemniaki i użyłem titusa plus trend i chcąć wzmocnić zeby brało więcej dwulpiściennych dodałem niestety środka chisel 75WG( zamiast Sencor )który jest przeznaczony na zboża. Czy jest szansa na uratowanie chociaż części plantacji?? opryskany został hektar pola. Dodane było około 10 gram środka chisel(normalna dawka na zboża to 40-60 gram/ha). Proszę o poradę i uświadomienie mnie czy jest jakaś szansa na uratowanie chociaż części plonów. Quote
edek Posted May 27, 2012 Report Posted May 27, 2012 Czas pokaże kolego, ale może spytaj się jakiegoś specjalisty od środków, telefony do nich są dostępne na stronach www...... Quote
stasek0011 Posted May 29, 2012 Author Report Posted May 29, 2012 Obserwuje pole i są już objawy ,liście zaczynają się lekko zwijać. Dzisiaj opryskałem rano jakąś odżywką (przywióżł mi ja przedstawiciel i specjalista od środków) i zobaczymy czy wytrzymają Quote
Recommended Posts