edek Posted May 27, 2012 Report Posted May 27, 2012 Hej forumowicze, wiem jak wygląda praca na wsi bo sam jestem rolnikiem, nie zawsze jest czas na coś poza... jakieś hobby lub inne zajęcie, pasja itd. itp.ale może macie jakieś zainteresowania poza pracą w gospodarstwie? Może porozmawiamy na ten temat ... ?pozdrawiam Quote
DuzyGrzegorz Posted September 5, 2012 Report Posted September 5, 2012 Ciężko o hobby jak się jest rolnikiem. Hobby wymaga czasu. Jednak jakieś zainteresowania każdy chyba ma. Kiedyś interesowałem się polityką, później informatyką, teleinformatyką, elektroniką. Powiem tylko, że te wszystkie hobby okazały się niebezpieczne. Quote
docia55 Posted December 3, 2012 Report Posted December 3, 2012 Hej. Mam na imię Dorota. Mój mąż bardzo sie interesuje rolnictwem, w tym roku chciała bym mu kupić na gwiazdke pasek z JOHN DEERE tylko mam kłłopot z wyszukaniem sensownej strony z takimi paskami. Bardzo prosiła bym o pomoc w tej sprawie Quote
Miki Posted December 3, 2012 Report Posted December 3, 2012 Polecił bym udanie się do najbliższego deallera JD i z pewnością tam można zakupić takowy gadżet i nietylko (masz pewność oryginalności). Pozdrawiam! Quote
Mikruss Posted December 4, 2012 Report Posted December 4, 2012 A ja motoryzacją Ostatnio sobie ulepiłem starą vectre z v6 3.2, teraz bede kleił następna i może jakąś corse v6 http://imageshack.us/a/img232/3772/pict1194p.jpghttp://imageshack.us/a/img717/8703/dsc00420en.jpg Quote
Miki Posted December 5, 2012 Report Posted December 5, 2012 Łaaaadnie ;-). Ile to ma kucy? 230-260? Quote
Mikruss Posted December 5, 2012 Report Posted December 5, 2012 na razie ok 200, teraz by sie przydało trochę dolot wydłubać inny (cały kolektor) i strojenie także w tedy ok 230 można celowac Quote
edek Posted December 5, 2012 Author Report Posted December 5, 2012 Wow, bryczka robi wrażenie A ile wyciąga na maksa na 'budziku' ? Quote
Mikruss Posted December 5, 2012 Report Posted December 5, 2012 czekałem na to pytanie ;pszczerze nie wiem wiem ze na 4ce 200 km/h bo tyle jechałem podczas wyścigów na lotnisku na 1/4 mili jeszcze na poprzedniej skrzyni biegów, póki 4ty bieg się nie zrobił okrągły Quote
blazejrut Posted December 6, 2012 Report Posted December 6, 2012 wow robi wrazenie az mi szczeka opadła, normalnie az mie sie przypominaja filmy z wyscigami.ale tez trzeba sie troche znac na tym zeby taki tuning zrobic Quote
Mikruss Posted December 6, 2012 Report Posted December 6, 2012 Ja sie za dużo na mechanice nie znam, tyle że na co dzień rozkręcam Ople , w tedy jak robiłem pomagął mi kolega, teraz będę już sam robił kolejnego potworka Quote
Mikruss Posted December 7, 2012 Report Posted December 7, 2012 zalezy od jazdy ja śmigam na gazie - 14-15 litrów średnio czyli wychodzi tyle co jazda ropniakiem co laki 7-8 litrów Quote
Przemi998 Posted December 7, 2012 Report Posted December 7, 2012 Kolega pokazał swoją Fure to czemu nie ja Honda pochodzi z 2003rok kupiłem ją tydzień temu została sprowadzona z Anglii po d maską ma prawie 200kucyków Czas na zdj .[attachment=193] Quote
edek Posted December 8, 2012 Author Report Posted December 8, 2012 Bajeczka auto ta honda Ale musisz przełożyć ster prawda ? aby jeździć u nas.... Quote
niezapominajka Posted December 11, 2012 Report Posted December 11, 2012 Ciężko o hobby jak się jest rolnikiem. Hobby wymaga czasu. Jednak jakieś zainteresowania każdy chyba ma. Kiedyś interesowałem się polityką' date=' później informatyką, teleinformatyką, elektroniką. Powiem tylko, że te wszystkie hobby okazały się niebezpieczne.[/quote'] Czemu niebezpieczne? Mój mąż jest informatykiem może mógłby pomóc Ja uwielbiam motory, kiedys przymierzałam się do kupna hondy cbr 600, trochę nurkowałam a teraz wychowuje przecudnego szkraba ale motorek nadal mi się marzy na nura tez mam nadzieje ze kiedyś wyskocze Quote
DuzyGrzegorz Posted December 11, 2012 Report Posted December 11, 2012 Czasami hobby zamienia się w zawód. Quote
Miki Posted December 11, 2012 Report Posted December 11, 2012 I w tedy jest najlepiej bo możemy jednocześnie łączyć pasje i przyjemnaść z pracą :-). Quote
DuzyGrzegorz Posted December 12, 2012 Report Posted December 12, 2012 Niema nic gorszego niż pasja w pracy. Kilka razy to przechodziłem. Jako hobby najlepiej wybrać coś co niema związku z jakimkolwiek zawodem. Najlepiej zbierać kapsle lub resoraki jak mój kolega. Przed znaczkami ostrzegam, bo to może być zawód. To taka rada starego człowieka. Quote
przemek2092 Posted December 13, 2012 Report Posted December 13, 2012 Dokładnie, praca pracą a przy hobby człowiek powinien być zrelaksowany, cieszyć sie tym co robi, nie dobrze kiedy praca i hobby łączą sie w jedno ;D Quote
jacob Posted December 14, 2012 Report Posted December 14, 2012 Niby racja ale kiedy hobby staje się pracą, osoba taką staje się ponadprzeciętnie wydajna w tym co robi Quote
DuzyGrzegorz Posted December 14, 2012 Report Posted December 14, 2012 I zapracujesz się na śmierć nie mając dystansu do tego co robisz. Stajesz się pracoholikiem i poza pracą świata nie widzisz. Jeżeli lubisz pracę to dobrze, to bardzo dobrze, ale utożsamianie hobby z zawodem to już dobrze nie jest. Quote
kubusjettaII Posted January 10, 2013 Report Posted January 10, 2013 a jak dla kogoś rolnictwo to hobby? bo osiem godzin za biurkiem przed kompem przesiedzi! Quote
Przemi998 Posted January 10, 2013 Report Posted January 10, 2013 Dla mnie hobby to rolnictwo bylo od 13wieku zycia pomagalem wujkowi itp bylo to moje hobby jest i bedzie do konca. Quote
Recommended Posts