bardzomalorolny Posted January 15, 2013 Report Posted January 15, 2013 Moim hobby też jest rolnictwo, odkąd pamiętam. Mały byłem to zawsze coś z dziadkiem robiłem. A teraz parę lat to już sam robię. Najgorzej dla mnie jest na wiosnę w szkole wysiedzieć, jak wiem, że po południu będę np ziemniaki sadził. Ale jak skończę szkołę to myślę rozwinąć to moje małe gospodarstwo, bo naprawdę szczęśliwy jestem po całym dniu roboty. Quote
Tofik Posted March 23, 2013 Report Posted March 23, 2013 Witam a ja lubie rybki:) mam akfarium 150litrow(chcialem kupic takie 250l ale jak sie okazalo to mam zamalo miejsca:() i ok 200 rybek przewaznie gupikow i lubie wieczorem popatrzec jak czekaja sobie na papu co do ziemi to lubie jak wszystko rosnie kwitnie i owocuje gorzej jest jak mam sprzedac i dowiaduje sie jaka jest cena:( Quote
muzyk Posted March 23, 2013 Report Posted March 23, 2013 Moim hobby jest muzyka [ czynna] i motoryzacja.Pozdrawiam. Quote
VoYtek8 Posted March 24, 2013 Report Posted March 24, 2013 Moje hobby to rolnictwo i w sumie wszystko co jest z nim związane, lubię maszyny produkowane w PRL i słuchać dobrej muzyki. Lubię czasem nad rzekę pójść i rybkę na kolację wyciągnąć, ale rzadko, Akwarium też mam, ale niestety małe kiedyś to miałem takie ponad 150l, ale pojawiły się rysy i w końcu pękło, a nie chce w to kasy teraz ładować, więc mam tylko takie malutkie, hoduje w nim Molinezje i ciagle mi się rozmnażają więc jest wesoło. Pozdrawiam Quote
pawelxy1 Posted March 24, 2013 Report Posted March 24, 2013 nie zgodze sie z duzym grzegorzem.połączenie pracy z hobby tworzy taką więź i jak dajesz mechanikowi dla którego taka praca to hobby to wiesz że autko jest w dobrych rękach;d Quote
muzyk Posted March 24, 2013 Report Posted March 24, 2013 Paweł nie bardzo się z Tobą zgadzam. Mechanik przedewszystkim powinien posiadać solidną wiedze i praktykę jeśli tego nie będzie miał to przy swoim hobby będzie bezradny.Pozdrawiam. Quote
pawelxy1 Posted March 26, 2013 Report Posted March 26, 2013 Muzyk tak ale najlepiej jak lubi to co robi i zna się na tym i jest dobry w swoim fachu bo jeżelibędzie robił to czego nie lubi to nie będzie miał klientow Quote
Tofik Posted March 26, 2013 Report Posted March 26, 2013 Cos w tym jest bo wezmy tego mechanika ktory robi na sztuke azeby bylo zrobione to ten kto raz do niego pojedzie i mechanik nie zrobi tak jak powinien to raczej taki klijent do niego nie wroci chyba ze z natychmiastowa reklamacja:) Pozdrawiam Quote
ali Posted March 31, 2013 Report Posted March 31, 2013 Zgadzam się z Dużym Grzegorzem w każdym calu,chociaż czasem zastanawiam się do czego i po co mi to wszystko potrzebne, ale wątpliwości trzeba rozwiać , bo życie musi mieć sens.Z hobby jest ciężko, ale pójście do garażu w wolnych chwilach ,pooglądanie sprzętu -co by zrobić naprawic lub przerobić już daje kopa .Pozdro. dla tych co się nie dają. Quote
Robert ;-) Posted April 4, 2013 Report Posted April 4, 2013 Moim hobby jest motoryzacja przede wszystkim motocykle typu [szlifierka],do tego drób ozdobny i internet a i mam hopla na punkcie kombajnów zbożowych,pozdrawiam Quote
student18 Posted April 8, 2013 Report Posted April 8, 2013 Moje hobby to stolarstwo lubie trochę podłubac w drzewie. Poszłem w tym kierunku do szkoły i po roku zrezygnowałem. Okazało się że to nie to i poszłem do rolniczej i to jest to . Quote
łan_zboża Posted May 23, 2013 Report Posted May 23, 2013 WitamGeneralnie ogród, sport no i oczywiście rolnictwo. Do tego zająłem się niedawno warzeniem piwa, ale póki co nie bardzo mi wychodzi . Pozdrawiam Quote
michus Posted August 8, 2013 Report Posted August 8, 2013 Miało bym o zainteresowaniach a sie o furach zrobiło Zatem wracając do tematu: ja lubię poczytać dobrą książkę, ostatnio zaczytuję się w literaturze rosyjskiej Quote
DuzyGrzegorz Posted August 8, 2013 Report Posted August 8, 2013 Literatura rosyjska jest piękna. I nie mówię o znanych dziełach i znanych autorach. Dla mnie szczególnie cenna, gdyż jako syn sybiraczki i wnuk poległego w Katyniu mogę ją czytać bez historycznych emocji, a jednocześnie z poczuciem tej historii która także nas Polaków dotknęła. Pozdrawiam! Quote
pawelxy1 Posted August 9, 2013 Report Posted August 9, 2013 Ja wraz z tatą robię wino tak po 25 litrów;dSmakowite wychodzi;dA teraz to nawet zrezygnowałem z jechania na ogromny ogólnopolski zlot fiatów by zaoszczędzić pieniądze na ciągnik i maszyny.Bo koszt tej wyprawy waha się od 300-450zł.Także troszkę się oszczędzi;dPojadę za miesiąc 2 razy bliżej niż miałem jechać.A hobby poza rolnictwem to fotografia, rysunek, książkę piszę i fiat 126p.A i rolnictwo;d Quote
Robert ;-) Posted August 9, 2013 Report Posted August 9, 2013 Witaj Paweł a o czym tą książkę piszesz? a kaszlaka to za 1000 zł można kupić Quote
pawelxy1 Posted August 9, 2013 Report Posted August 9, 2013 Ja mam maluszka swego z 2000roku ale nie chce jechać bo wole kupić ciągnik za ta forsę;dA książki piszę 2.Pierwsza podobna do kobry oddział specjalny o tytule Boa Oddział Specjalny.A druga to o nielegalnych wyścigach i handlarzach narkotyków o tytule Driver Quote
Robert ;-) Posted August 9, 2013 Report Posted August 9, 2013 OOO!!! nie spodziewałem się a masz zamiar ją gdzieś wydać jakie plany wedle tych książek? Quote
pawelxy1 Posted August 9, 2013 Report Posted August 9, 2013 Jak skończę bo mam na razie jednego 5 rozdzialow a drugiego 3 to p[ostaram się wydać ale nie wiem w jakim nakładzie Quote
Robert ;-) Posted August 9, 2013 Report Posted August 9, 2013 To jeszcze trochę pracy ci przy nich zostało;-] nie bardzo się orientuję w tym temacie ale za wydrukowanie to ty musisz zapłacić ale warto może zostaniesz sławnym pisarzem życzę sukcesu napis zna forum jak ci idzie z pisaniem pozdrawiam Quote
pawelxy1 Posted August 9, 2013 Report Posted August 9, 2013 okej dziś zamierzam może 2 rozdziałki napisać;d Bo czuję że mam wenę;dMogę wam dać prolog jak chcecie;d Quote
michus Posted August 9, 2013 Report Posted August 9, 2013 Literatura rosyjska jest piękna. I nie mówię o znanych dziełach i znanych autorach. Dla mnie szczególnie cenna' date=' gdyż jako syn sybiraczki i wnuk poległego w Katyniu mogę ją czytać bez historycznych emocji, a jednocześnie z poczuciem tej historii która także nas Polaków dotknęła. Pozdrawiam![/quote'] Zgadzam sie w 100% jest piękna, dlatego ją lubię Quote
Robert ;-) Posted August 9, 2013 Report Posted August 9, 2013 to poproszę chętnie poczytam i pewnie jeszcze inni koledzy też Quote
ania1983 Posted August 13, 2013 Report Posted August 13, 2013 o, jaki fajny temacik to i ja się wpiszę, a co ;Dprodukcja nalewek i ich degustacja ziołolecznictwo, jak to mój mąż mówi znachorstwo rodzinne literatura fantasy, najlepsza jest rosyjska, Ci to mają naprawdę nieziemskie pomysły na książki :ostatnio zrobiłam sama półeczkę na przyprawy i tak mi się to spodobało, ze już planuję kolejne rzeczy cudowne jest tak stworzyć coś w zasadzie z niczego, bo z kawałka drewnalubię zjeść dobrze, ale i zdrowo, dlatego co mogę robię sama w domu, czyli piekę chleb, robię wędliny, przetworyuwielbiam stać przy garach i robić pyszności do słoików, ale i na obiady, no może poza upałami kiedy jeść się nie chce jak byłam młodsza o jakieś 10 lat lubiłam grzebać w samochodach, ale przeszło mi to, teraz nawet koła nie potrafię zmienić, no ale od tego to mam męża zwierzaczki to moja chyba największa pasja i nie wiem czemu ludzie na wsi się na mnie dziwnie patrzą jak sobie kwaczę z kaczką, gęgam z gąską czy pieję z kogutem, albo szczekam z psem...czy Wam też sie to wydaje dziwne? ;D Quote
wiejskieżycie Posted August 13, 2013 Report Posted August 13, 2013 Mi ani trochę. Jak się kocha to co się robi, to inni ludzie mogą się jedynie przyglądać. Po prostu Ci zazdroszczą spontaniczności i podejścia do tego co cudowne i żywe. Ludzie zapominają, że dzięki wsi funkcjonują, a to się nigdy nie zmieni. Przetwory też lubię robić. W tym roku pierwsze podejście do pikli. Wiem co to ale jeszcze nie próbowałem ani jeść, ani co lepsze zrobić własnoręcznie. Quote
Recommended Posts