Jump to content

Recommended Posts

Posted
no nie wiem czy byście się nie przestraszyli. Co prawda coś mi tam wychodzi, ale tylko jedną ręką na razie, bo na drugą to trzeba te wszystkie akordy umieć, a ja na razie nie miałem czasu się tego uczyć (prawo jazdy, ale już kończę). Ale zobaczymy, jeszcze poćwiczę i może coś wstawię. Aha od razu mówię że głosu to nie mam, więc jak będzie to tylko samo granie :)
  • 3 weeks later...
Posted
Jestem pod naprawdę dużym wrażeniem, a nie należę do tych co łatwo wrażenia doznają. Często czytam o różnych modyfikacjach proponowanych przez instytuty, bywam zapraszany na pokazy, ale takiej kompleksowej modernizacji ciągnika, i to tego z najtrudniejszych do modernizacji nie widziałem. Szacunek dla Ciebie!
  • 1 month later...
Posted

Ja uwielbiam czytać, szczególnie Joannę Chmielewską ale pozycja, którą czytałam kilkanaście razy to Potop i Pan Wołodyjowski ale czuje sie oszukana przez Sienkiewicza, bo uśmiercił Małego Rycerza.

Poza tym trochę szyje na maszynie i uwielbiam gotować, piec chleb, robić nalewki. :) i oczywiście weterynaria oraz behawiorystyka zwierząt. Na co dzień pomagam bezdomniakom np ogłaszając je w internecie.

Posted

To nie Sienkiewicz uśmiercił Małego Rycerza. Pan Wołodyjowski został uśmiercony przez czytelników warszawskiego dziennika Słowo, którzy zarzucali w listach do Sienkiewicza nieśmiertelność Zagłoby, a zwłaszcza Wołodyjowskiego. Zagłoba przeżył. Wcześniej podobne zarzuty pojawiły się podczas pisania Ogniem i Mieczem w stosunku do Podbipięty i Skrzetuskiego. Redaktor naczelny Czasu wezwał Sienkiewicza na dywanik i polecił uśmiercić jednego z nich. Sienkiewicz rzucił monetą i wypadło na Podbipiętę. Cała Trylogia jest pisana pod wpływem listów od czytelników. Gdyby te listy nie były uwzględniane To Czas by zbankrutował, a Sienkiewicz nie miał możliwości pisania.

Ja obecnie czytam "Resortowe Dzieci" Doroty Kani. Trochę inna epoka, ale podobnie jak po przeczytaniu Trylogii, znacznie łatwiej po tej lekturze zrozumieć czasy opisywanej epoki.

Posted
Coś podobnego! Nie miałam o tym pojęcia. W takim razie od dzis uważam pana Longina i Michała za swojego rodzaju męczenników - za trud tworzenia sztuki i jej ograniczenia, Wołodyjowski to moja najukochańsza postać w całej literaturze :) Grzegorzu, ponownie moje uznanie - masz naprawdę dużą wiedzę.
  • 1 month later...
Posted
Od wielu lat fotografuję oczywiście amatorsko z dobrym efektem .Kiedyś malowałem obrazy i kilka razy dostałem za to nagrody .Przez trzy lata tańczyłem i uczyłem się tańca standardowego i Latino w profesjonalnej szkole tańca w Bydgoszczy .Na imprezach rodzinnych ,czy zabawach jest co pokazać :D Od pewnego czasu rozwijam swój wrodzony talent do gotowania i mam kilka fajnych i sprawdzonych przepisów ,które zasmakowały już nie jednej osobie :D.Nałogowo słucham muzyki wszędzie i zawsze :D Oczywiście czytam też sporo książek psychologicznych ,bo takie tematy mnie bardzo interesują ''Prawo przyciągania '' Joe Vitale ,''Struktura Magii ''Richard Bandler ,John Grinder itp.
Posted

Też jakiś czas interesowałam się całą tą niszą z prawem przyciągania na czele, czytałam kilkukrotnie książkę pt "Sekret", "Biedny ojciec, bogaty ojciec" , "wpływ, władza, perswazja" a potem stwierdziłam, że chyba część treści to jakieś dziwne amerykańskie wymysły i machnęłam ręką :) o i jeszcze przeczytałam książkę pt "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy" :) to było przepocieszne.

Aktualnie dużo czasu poświęcam na poszerzanie wiedzy na temat chorób i żywienia bydła i drobiu i pilnuję, żeby moje pomidory rosły po pikowaniu. :)

Posted
Temat chorób bydła przerabiałem już kiedyś .A temat pomidorów przerabiam ,co roku i innych warzyw ,bo bardzo lubię je zjadać :D.Oczywiście pierw trzeba się napracować przy nich .Od wielu lat interesuję się zdrowym odżywianiem i pogłębiam tą wiedzę w książkach prof.Michała Tombaka :D
  • 2 months later...