Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zainteresowania poza rolnictwem...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
124 odpowiedzi w tym temacie

#21 przemek2092

przemek2092

V.I.P

• Moderator
  • 1052 postów

Napisano 13 grudzień 2012 - 17:40

Dokładnie, praca pracą a przy hobby człowiek powinien być zrelaksowany, cieszyć sie tym co robi, nie dobrze kiedy praca i hobby łączą sie w jedno ;D
  • 0

#22 jacob

jacob

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 289 postów

Napisano 14 grudzień 2012 - 08:23

Niby racja ale kiedy hobby staje się pracą, osoba taką staje się ponadprzeciętnie wydajna w tym co robi :)
  • 0

#23 DuzyGrzegorz

DuzyGrzegorz

V.I.P

• Użytkownik
  • 3603 postów

Napisano 14 grudzień 2012 - 12:58

I zapracujesz się na śmierć nie mając dystansu do tego co robisz. Stajesz się pracoholikiem i poza pracą świata nie widzisz. Jeżeli lubisz pracę to dobrze, to bardzo dobrze, ale utożsamianie hobby z zawodem to już dobrze nie jest.
  • 0

#24 kubusjettaII

kubusjettaII

moderator forum

• Super Moderator
  • 1628 postów

Napisano 10 styczeń 2013 - 16:10

a jak dla kogoś rolnictwo to hobby? bo osiem godzin za biurkiem przed kompem przesiedzi!
  • 0

#25 Przemi998

Przemi998

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 213 postów

Napisano 10 styczeń 2013 - 16:33

Dla mnie hobby to rolnictwo bylo od 13wieku zycia pomagalem wujkowi itp bylo to moje hobby jest i bedzie do konca.
  • 0

#26 bardzomalorolny

bardzomalorolny

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 328 postów

Napisano 15 styczeń 2013 - 10:47

Moim hobby też jest rolnictwo, odkąd pamiętam. Mały byłem to zawsze coś z dziadkiem robiłem. A teraz parę lat to już sam robię. Najgorzej dla mnie jest na wiosnę w szkole wysiedzieć, jak wiem, że po południu będę np ziemniaki sadził. ;) Ale jak skończę szkołę to myślę rozwinąć to moje małe gospodarstwo, bo naprawdę szczęśliwy jestem po całym dniu roboty.
  • 0

#27 Tofik

Tofik

V.I.P

• Użytkownik
  • 4132 postów

Napisano 23 marzec 2013 - 19:12

Witam a ja lubie rybki:) mam akfarium 150litrow(chcialem kupic takie 250l ale jak sie okazalo to mam zamalo miejsca:() i ok 200 rybek przewaznie gupikow i lubie wieczorem popatrzec jak czekaja sobie na papu co do ziemi to lubie jak wszystko rosnie kwitnie i owocuje gorzej jest jak mam sprzedac i dowiaduje sie jaka jest cena:(
  • 0

#28 muzyk

muzyk

Super Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 744 postów

Napisano 23 marzec 2013 - 20:23

Moim hobby jest muzyka [ czynna] i motoryzacja.Pozdrawiam.
  • 0

#29 VoYtek8

VoYtek8

V.I.P

• Użytkownik
  • 2648 postów

Napisano 24 marzec 2013 - 19:06

Moje hobby to rolnictwo i w sumie wszystko co jest z nim związane, lubię maszyny produkowane w PRL i słuchać dobrej muzyki. Lubię czasem nad rzekę pójść i rybkę na kolację wyciągnąć, ale rzadko, Akwarium też mam, ale niestety małe kiedyś to miałem takie ponad 150l, ale pojawiły się rysy i w końcu pękło, a nie chce w to kasy teraz ładować, więc mam tylko takie malutkie, hoduje w nim Molinezje i ciagle mi się rozmnażają więc jest wesoło. Pozdrawiam :)
  • 0

#30 pawelxy1

pawelxy1

V.I.P

• Użytkownik
  • 1125 postów

Napisano 24 marzec 2013 - 19:14

nie zgodze sie z duzym grzegorzem.
połączenie pracy z hobby tworzy taką więź i jak dajesz mechanikowi dla którego taka praca to hobby to wiesz że
autko jest w dobrych rękach;d
  • 0

#31 muzyk

muzyk

Super Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 744 postów

Napisano 24 marzec 2013 - 22:08

Paweł nie bardzo się z Tobą zgadzam. Mechanik przedewszystkim powinien posiadać solidną wiedze i praktykę jeśli tego nie będzie miał to przy swoim hobby będzie bezradny.Pozdrawiam.
  • 0

#32 pawelxy1

pawelxy1

V.I.P

• Użytkownik
  • 1125 postów

Napisano 26 marzec 2013 - 12:41

Muzyk tak ale najlepiej jak lubi to co robi i zna się na tym i jest dobry w swoim fachu bo jeżeli
będzie robił to czego nie lubi to nie będzie miał klientow
  • 0

#33 Tofik

Tofik

V.I.P

• Użytkownik
  • 4132 postów

Napisano 26 marzec 2013 - 19:48

Cos w tym jest bo wezmy tego mechanika ktory robi na sztuke azeby bylo zrobione to ten kto raz do niego pojedzie i mechanik nie zrobi tak jak powinien to raczej taki klijent do niego nie wroci chyba ze z natychmiastowa reklamacja:) Pozdrawiam
  • 0

#34 ali

ali

Super Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 730 postów

Napisano 01 kwiecień 2013 - 00:34

Zgadzam się z Dużym Grzegorzem w każdym calu,chociaż czasem zastanawiam się do czego i po co mi to wszystko potrzebne, ale wątpliwości trzeba rozwiać , bo życie musi mieć sens.Z hobby jest ciężko, ale pójście do garażu w wolnych chwilach ,pooglądanie sprzętu -co by zrobić naprawic lub przerobić już daje kopa :angel:.Pozdro. dla tych co się nie dają.
  • 0

#35 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 04 kwiecień 2013 - 21:16

Moim hobby jest motoryzacja przede wszystkim motocykle typu [szlifierka],do tego drób ozdobny i internet a i mam hopla na punkcie kombajnów zbożowych,pozdrawiam
  • 0

#36 student18

student18

Użytkownik

• Użytkownik
  • PipPip
  • 81 postów

Napisano 08 kwiecień 2013 - 19:07

Moje hobby to stolarstwo lubie trochę podłubac w drzewie. Poszłem w tym kierunku do szkoły i po roku zrezygnowałem. Okazało się że to nie to i poszłem do rolniczej i to jest to .
  • 0

#37 łan_zboża

łan_zboża

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 23 maj 2013 - 08:45

Witam
Generalnie ogród, sport no i oczywiście rolnictwo. Do tego zająłem się niedawno warzeniem piwa, ale póki co nie bardzo mi wychodzi ;).

Pozdrawiam
  • 0

#38 michus

michus

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 18 postów

Napisano 08 sierpień 2013 - 14:01

Miało bym o zainteresowaniach a sie o furach zrobiło :) Zatem wracając do tematu: ja lubię poczytać dobrą książkę, ostatnio zaczytuję się w literaturze rosyjskiej :)
  • 0

#39 DuzyGrzegorz

DuzyGrzegorz

V.I.P

• Użytkownik
  • 3603 postów

Napisano 08 sierpień 2013 - 23:09

Literatura rosyjska jest piękna. I nie mówię o znanych dziełach i znanych autorach. Dla mnie szczególnie cenna, gdyż jako syn sybiraczki i wnuk poległego w Katyniu mogę ją czytać bez historycznych emocji, a jednocześnie z poczuciem tej historii która także nas Polaków dotknęła. Pozdrawiam!
  • 0

#40 pawelxy1

pawelxy1

V.I.P

• Użytkownik
  • 1125 postów

Napisano 09 sierpień 2013 - 11:35

Ja wraz z tatą robię wino tak po 25 litrów;d
Smakowite wychodzi;d
A teraz to nawet zrezygnowałem z jechania na ogromny ogólnopolski zlot fiatów by zaoszczędzić pieniądze na ciągnik i maszyny.
Bo koszt tej wyprawy waha się od 300-450zł.
Także troszkę się oszczędzi;d
Pojadę za miesiąc 2 razy bliżej niż miałem jechać.
A hobby poza rolnictwem to fotografia, rysunek, książkę piszę i fiat 126p.
A i rolnictwo;d
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych