mmaattii Posted May 30, 2012 Report Posted May 30, 2012 Kupię zetora 7245 lub 7745, krajowego, w dobrym stanie technicznym i wizualnym, cena do uzgodnienia. Quote
mahon73 Posted May 31, 2012 Report Posted May 31, 2012 Witam przegląałeś zapewne allegro ale chciał bym ci polecić zetora 7745 od handlarzy koło Radomia ok 15 km od Radomia. Byłem wczoraj u nich i kupiłem zetorka 5211. Tu masz adres z allegro moto.allegro.pl/zetor-7745-turbo-91-r-stan-idealny-polecam-i2377188717.htmlZetor naprawde zadbany posiada Turbo skąd też niezachęcająca cena 55 TYS. Wszystko wizualnie prezentuje sie jeszcze okazalej niż na zdjąciach. Siedzi sie w nim bardzo wygodnie w kabinie zadbanie przestronnie. Nie wiem jak chodzi bo nie był odpalany przy nas bo nas nie interesował ja tylko wszedłłem na chwilę. Ja polecam choć nie dają się za bardzo targować, ja stargowałem na 5211 500 zł transport i zaczep dolny mają jakiś dokupić nieorginalny. Z ciekawości ile masz h i czy 7745 będzie pracował jako pierwszy ciągnik czy jako pomocniczy ?? Quote
Mikruss Posted May 31, 2012 Report Posted May 31, 2012 Nie powiem żeby był brzydki ale za tą cenę to kupisz dużo młodszy, wygodniejszy, oszczędniejszy i w podobnym stanie zachodni ciągnik.Zetory u mnie w domu są ponad 20 lat i po przesiadce na zachodnie ciągniki to dzień do nocy.PrzykładowoW domu były 2 zetorki 7211, do dzisiaj się został jeden, stan igła do dzisiaj (zrobione jakieś 7 tyś mth), teścia jeszcze przed ślubem namówilem na Masseya 675 (88 rok) bo chaił coś kupić np 360 ale się trafił massey, a że ja miałem pracować tym ciągnikiem to o ursusie nie chciałem słyszeć Teraz teść też jak se pomyśli jakie miał pomysły to aż sam się śmieje, fakt kabinka mniejsza jak w zetorze, ale jest ciszej, silnik żwawy, lepsze przełożenia (dodatkowo półbiegi pod obciążeniem), dużo mocniejszy podnośnik, no i dużo oszczędniejszy Quote
mmaattii Posted June 5, 2012 Author Report Posted June 5, 2012 Ja mam 15 ha, mam ursusa 2812, zetor to miałby być najsilniejszy ciągnik w moim gospodarstwie, zeby była jasność chę konkretnie takiego zetora bo potrzebuję go do rotacyjnej 165 i prasy, jest on wąski odpowiedni na moje gospodarstwo, zachodnie ciągniki są szerokie i nie mają pneumatyki. A ten zetor to jak dla mnie to 55 000 zl to trochę za drogo, 20 letni ciągnik nie jest tyle wart. Ale dzięki za info, czekam na kolejne propozycje Quote
Mikruss Posted June 5, 2012 Report Posted June 5, 2012 jak chcesz, ja ci proponuję dobrze zachodnie ciągniki nie są wcale szersze, masz regulowany rozstaw kół na obręczach.Wśród zachodnich ciągników możesz spokojnie szukać też z pneumatyką ale ja akurat na jej brak w ogóle nie narzekam Quote
mmaattii Posted June 22, 2012 Author Report Posted June 22, 2012 piszcie, jeśli słyszeliście o takich ciągnikach, jestem z podkarpackiego, i potrzebuję zetora 7245 lub 7745, pozdrawiam. Quote
mmaattii Posted August 6, 2012 Author Report Posted August 6, 2012 ponawiam moje ogloszenie o zakupie takich ciągników piszcie ;p Quote
Recommended Posts