Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

mam małe pytanko. Posiadam gospodarstwo zajmujące się produkcją roślinną. Ze względu na wielkość gospodarstwa i ograniczenia czasowe jakie posiadam, potrzebuję usprawnić sobie pracę i pomyślałam o zakupie jakiegoś programu komputerowego, który ułatwiłby mi te prace. Czy orientuje się ktoś jaki program warto kupić, tzn który będzie ułatwiał pracę i nie będzie zbyt skomplikowany??

Osobiście słyszałam coś o programie AgorAsystent, że prawdopodobnie w łatwy sposób wspiera zarządzanie gospodarstwem.

Proszę o pomoc w wyborze.

Posted

Witam' date='

mam małe pytanko. Posiadam gospodarstwo zajmujące się produkcją roślinną. Ze względu na wielkość gospodarstwa i ograniczenia czasowe jakie posiadam, potrzebuję usprawnić sobie pracę i pomyślałam o zakupie jakiegoś programu komputerowego, który ułatwiłby mi te prace. Czy orientuje się ktoś jaki program warto kupić, tzn który będzie ułatwiał pracę i nie będzie zbyt skomplikowany??

Osobiście słyszałam coś o programie AgorAsystent, że prawdopodobnie w łatwy sposób wspiera zarządzanie gospodarstwem.

Proszę o pomoc w wyborze.

[/quote']

Dokładnie tak. Widziałem go przez chwilę na oczy i muszę powiedzieć, że ma ciekawe i pomocne funkcje np. pomoc w zarządzaniu produkcją, raporty, zestawienia, kontrola kosztów itd. Wszystko naprawdę może być przydatne, jednak programik ma płatną licencję od ok. 200 zł za rok jeśli dobrze pamiętam. Pozdrawiam

Posted
Dzisiejsze rolnictwo aby być efektywne i zyskowne wymaga stosowania różnych informatycznych programów wsparcia poczynając od zakupów, a na sprzedaży kończąc. Niestety nie mogę polecić żadnego rozwiązania do zarządzania gospodarstwem. Zajmuje się programami zakupowymi dla rolnictwa, a to jednak coś trochę innego, choć cel podobny oszczędność czasu i pieniędzy. Ale kierunek jak najbardziej słuszny
Posted

Dziękuję za odpowiedzi,

w międzyczasie udało mi się uzyskać kilka informacji odnośnie programów. Zainteresowało mnie to co napisał "jacob" i odnalazłam firmę, która tworzy oprogramowanie AgroAsystenta. Dowiedziałam się, że na ich stronie można pobrać wersje demo programu (co już uczyniłam i jak na razie jest ok). Co więcej jest to pełna, bezpłatna, 30 dniowa wersja. A sama cena programu nie jest jakaś bardzo wysoka. Najdroższa wersja programu nie przekracza 900 zł więc mam nadzieję, że program jest wart swojej ceny. Może po rozmowie ze sprzedawcą uda się wyrwać jakiś rabat. Jeśli znacie inne programy w niższej cenie chętnie się z nimi zapoznam. Pozdrawiam.

Posted
To dobrze, że nie jest to licencja na rok, jak w przypadku antywirusów na przykład. Byłbym wdzięczny gdybyś podzieliła się doświadczeniami po popracowaniu przez pewien czas z programem :) myślę, ze Twoja opinia na pewno pomoże pomoże innym zastanawiającym się nad zakupem tego programu osobom. Pzdr
  • 3 weeks later...
Posted
Tak jak pisałam zakupiłam program AgroAsystent Ekspert. Pracuję na nim już około miesiąca i jak na razie jestem w pełni zadowolona. Co prawda początki były dość powolne, gdyż trzeba troszeczkę czasu poświęcić by powprowadzać wszystkie potrzebne dane. Lecz kolejne etapy pracy na programie to już przyjemna sprawa. W razie potrzeby i problemów jakichkolwiek, czy to z instalacja czy z obsługą programu można zadzwonić do firmy bez problemu udzielają wsparcia i pomocy, gdyż jest to wliczone w cenę. Ja jeszcze z takiej typowej pomocy nie korzystałam, bo na stronie mają instrukcje obsługi programu rozpisana krok po kroku, więc jak na razie daje sobie radę. Są to moje pierwsze spostrzeżenia, dlatego takie ogólnikowe. Z biegiem czasu postaram się napisać coś więcej na temat tego programu.