Burgi Posted June 3, 2012 Report Posted June 3, 2012 1. Mam problem z hamulcem roboczym otóż gdy naciskam to włanczaja się swiatła przednie i tylnie o co chodzi ? 2 Jaki schemat jest co do Wtyczki elektrycznej w przyczepie >? 3. Czym zabezpieczacie srodek lamp przed rdza. Quote
Burgi Posted June 4, 2012 Author Report Posted June 4, 2012 Problem z hamulcem roboczym w ciągniku pojawił się niedawno, nic nie było zmieniane, czyzby coś zwarcie robilo jeżeli wlanczaja sie przednie i tylnie światłą + podświetlają się zegary ? Quote
grzesiek12031980 Posted June 4, 2012 Report Posted June 4, 2012 Typowa choinka,sproboj znalezc mase Quote
Burgi Posted June 4, 2012 Author Report Posted June 4, 2012 tylko tu nie chodzi o przyczepę tylko o ciągnik wszystko grało a ostatnio wystapil ten problem z naciskaniem hamulca roboczego to w ciagniku jak juz pisalem przednie + tylnie + podswietlenia zegarów włanczaja się . P.S a co do lamp to są jakieś srodki albo sposoby żeby środki nie rdzewiały, i jakie macie sposoby na zabezpieczenie masy przed rdza? Quote
Biznez404 Posted June 4, 2012 Report Posted June 4, 2012 Jak włączysz światła to hamulec też świeci ? Quote
Burgi Posted June 4, 2012 Author Report Posted June 4, 2012 nie jestem pewny bo bezpiecznik wyciagnołem ale chyba nie. Quote
Chałek Posted June 10, 2012 Report Posted June 10, 2012 Mam schemat wtyczek w PDFie na komputerze. Jak mi ktoś wytłumaczy jak to wrzucić na forum to oczywiście wkleję.A problem z przygasającymi kontrolkami lub/i włączającymi się postojówkami jest do rozwiązania. Przyczyną jest zwarcie zazwyczaj w którejś lampie tylnej i zazwyczaj dotyczy żarówki, szczególnie jak jest dwuwłuknowa do świateł pozycyjnych i STOPU. Wystarczy ja wymienić, nawet jeśli świeci i wydaje się dobra. Sam tak kiedyś miałem, wypiłem dużo wódki zanim na to wpadłem. Warto sprawdzić. Quote
Recommended Posts