Chałek Posted June 10, 2012 Report Posted June 10, 2012 Kto kosi kukurydzę Bizonkiem? Słyszałem, że warto odpiąć przenośnik kłosowy dla zaoszczędzenia mocy, bo i tak nic nim nie idzie przy kukurydzy. Nie mogę teraz znaleźć tej informacji ponownie, żeby zweryfikować co autor miał na myśli.Sam nigdy tego nie robiłem, dopiero w tym roku będę miał przystawkę, myślałem o węgierskiej.Co o tym sądzicie? Ktoś tak z Was robi?Poprawka.Znalazłem informację na temat podnośnika ziarnowego.Dotyczy to kombajnów Lexion 480, gdzie przy koszeniu kukurydzy na ziarno wyjmowane jest sito dolne. Odłącza się więc też podnośnik ziarnowy dla zaoszczędzenia na mocy i zużycia tegoż podnośnika. Tak więc informacja którą podałem wcześniej nie dotyczy Bizona.Artykuł pochodzi z gazety Rolniczy Przegląd Techniczny, nr 9 / 2010 Dla zainteresowanych mam tabelę nastaw parametrów roboczych dla kombajnu Bizon Z056 Super. Ustawienia klepiska, młocarni, sit i wialni dla różnych zbóż, w tym rzadziej koszonych jak: groch, słonecznik, wyka, koniczyna, łubin, bobik, trawy itd.Jak to wstawić? Wracając do tematu.Może się ktoś wypowiedzieć, kto kosi kukurydzę na ziarno bizonem. Jakich adaptacji dokonał? Quote
Recommended Posts