zakłopotany Posted June 15, 2012 Report Posted June 15, 2012 Nie tak dawno kupiłem krowę na wycieleniu. Krowa ta się szczęśliwie ocieliła i cielak mający miesiąc przeznaczony jest już na sprzedaż do uboju. Posiadam oczywiście dla niego kolczyki i paszport. Sęk w tym że nie mam świadectwa zdrowia. Lekarz weterynarii nie che wypisać gdyż nie ma zaświadczenia że obora jest wolna od chorób (czy czegoś podobnego?). Kiedyś gdy te badania były robione (jakieś 4-6 lat temu) nie było w oborze zwierzęcia jakiemu można było ty badania robić. A ostatnimi czasy nim kupiłem tą krowę obora była przez pewien czas pusta. Czy jeśli kupujący zdecyduje się jednak kupić, pomimo braku świadectwa zdrowia, tego cielaka, to czy sprawa będzie w porządku? P. S. Sprawa pilna Quote
Kropacz Posted June 21, 2012 Report Posted June 21, 2012 Moim zdaniem nie powinieneś miec problemu ze sprzedażą. Cielak ma paszport i koolczyk i to najważniejsze. Nie ma sensu płacić za dodatkowe zaświadczenia. Fak dobrze jak byś miał zaświadczenie że hodowla jest wolna od chorób ale nie jest to konieczne. Quote
Recommended Posts