kkds Posted June 22, 2012 Report Posted June 22, 2012 na początku z góry przepraszam jeśli napisałam nie tam gdzie trzeba szukałam i nie mogłam znaleźć odpowiedzi na moje pytanie chodzi o to,że mój wujek zrezygnował z 3 lata temu z krów i zostały mu same świnie, od tego czasu sieje tylko zboże, więc płodozmian jet raczej nikły.... i w związku z tym mój post... co może siać zamiast zboża co zjedzą mu świnie? ma kombajn do zboża i biny w których przetrzymuje zboże, z tego co wiem to klasa ziemi to III czasem IV, ale jeszcze dopytam macie jakieś pomysł? z góry dziękuję za odpowiedź Quote
jery Posted June 22, 2012 Report Posted June 22, 2012 Mieszankę zbożową plus deklaracja zaorania słomy do agencji powinno rozwiązać problem płodozmianu.Pozdrawiam :-) Quote
Miki Posted June 22, 2012 Report Posted June 22, 2012 Kukurydze na CCM. Tylko do tego trzeba mieć specjalny kombajn (koszt to kilkanaście tysięcy) ale koszty produkcji są w porównaniu ze zbożem dość nikłe, a efekty świetne. Quote
kkds Posted June 23, 2012 Author Report Posted June 23, 2012 Miki właśnie kukurydza nie wychodzi,bo dziki wchodzą i to wiesz w takich ilościach i gniazda sobie robią...jery właśnie słabo pomaga,bo z roku na rok zboże coraz niższe, a słoma też potrzebna a bobik? wiecie coś na ten temat ? Quote
Miki Posted June 23, 2012 Report Posted June 23, 2012 Z bobikiem Ci nie pomoge bo u mnie to stosują tylko i wyłącznie jako poplon. :/ Quote
Recommended Posts