robbie Posted May 13, 2009 Report Posted May 13, 2009 witam,bede odbieral ten ciagnik od sprzedawcy.Na co zwrocic uwage przy odbiorze nowego ciagnika?Jak sprawdzic w ktorym roku jest wyprodukowany ten ciagnik (ma byc 2009)??Z gory dziekuje za pomocPozdrawiam Quote
krzysiek Posted May 17, 2009 Report Posted May 17, 2009 dopilnuj żeby ci dokrecili koła zobacz czy podczas transportu nieuszkodzili opony. masz gwarancje jeśli będzie coś nietak to ci naprawią i się niezrażaj drobnymi usterkami ciągniki na gwaranci zawsze sie psują brać za morde dilera nieh naprawia. rok produkci powinien być na tabliczce znamionowej jeżeli nie to zawsze jest wybijany na felgah Quote
admin Posted May 17, 2009 Report Posted May 17, 2009 Dokładnie, tak jak mówi krzysiek. Nie pozwól sobie wmówić, że coś ci się zdaje. Jeśli masz jakieś wątpliwości to pytaj a obsługa ma ci to wyjaśnić. Ciągnika potem będzie używał TY a nie pracownika serwisu, więc masz prawo nie wiedzieć wszystkiego! Quote
Guest Gość Posted May 18, 2009 Report Posted May 18, 2009 Dziekuje za pomoc. Jutro odbieramy. Miejmy nadzieje, ze wszystko bedzie OK.Pozdrawiamrobbie Quote
krzysiek Posted May 18, 2009 Report Posted May 18, 2009 jest dużo nieuczciwyh dilerów jak znimi rozmawiasz przed sprzedażą to jest pięknie cacy a puzniej to tylko spławiają żeby niezawracać im dupy i jak pisał admin2'' że się coś ci zdaje''.To puzniej się naprawi teras niema czasu i tym podobne wymówki aż się gwarancja skonczy. bo ciągniki to niesamohód że przez pierwsze 5 lat nawet żerówki niezmieniasz w ciągnikah zawsze są jakięś niedoćiągnięcia i usterki do naprawy Quote
robbie Posted May 22, 2009 Author Report Posted May 22, 2009 Tak naprawde to rodzice kupili a ja im tylko pomagałem odebrać od dilera. Nie wiem na co jest brany. Co do odbioru to nieciekawie. Ogolnie jak odbiera sie nowy samochod to wszystkie plyny eksploatacyjne sa zalane nawet plyn do wycieraczek (tu bylo sucho). Do tego kazali przywiezc karnister ropy bo 2 km do stacji paliw bym nie dojechal. Wszystkie plyny zalane tak, ze pokrywaja sie rowno z kreska min. Po wielkiej prośbie dolali 5litrow oleju do przekładni i poziom podskoczyl delikatnie nad min. Co do wyposazenia nie mamy pojecia co powinno w nim być bo nigdzie nie jest to okreslone. Np nie ma zaczepu do przyczep jednoosiowych i nie wiemy czy powinien być. Prubuje uzyskać te informacje bezposrednio od zetora. To samo dotyczy roku produkcji (maja mi z nr vin wyczytac). Co do usterek to licznik motogodzin jak odbieralismy wskazywal 3h i tak zostaje (maja go wymienic). Quote
Guest Gość Posted November 6, 2009 Report Posted November 6, 2009 Ja też planuję zakup tego Zetora. To co jest wyżej napisane już mi pogło na co zwrócić uwagę. A jak wygląda sprawa po kilku miesiącach używania? I najważniesze pytanie czy dzisiaj kupiłbyć też Proksimę 75 ? Quote
Guest Gość Posted November 18, 2010 Report Posted November 18, 2010 chce kupic Zetor Proxima 75 gdzie jest jakiś diler w małopolsce pomuszciechciałbym namiary na takiego dilera u którego można zobaczyc Zetor Proxima 75 Quote
math_cad Posted November 22, 2010 Report Posted November 22, 2010 ten zaczep do przyczep jedno osiowych to powinien być!!!! tylko CHICZ jest w opcji... upomnij się o niego chyba że jest goły CHICZ ale to juz musisz sam zobaczyć lub zapytać Quote
Guest Damian Posted March 25, 2011 Report Posted March 25, 2011 witam' date='bede odbieral ten ciagnik od sprzedawcy.Na co zwrocic uwage przy odbiorze nowego ciagnika?Jak sprawdzic w ktorym roku jest wyprodukowany ten ciagnik (ma byc 2009)??Z gory dziekuje za pomocPozdrawiam[/quote'] Kolego pamietajcie ze wszystkie podzespoły wymianiane sie wpisuje w ksiazke gwarancyjna i gwarancja na wymienioną czecs Quote
Recommended Posts