Wapno nawozowe
Napisano 18 lipiec 2012 - 18:47
tel kontaktowy 603782925
Firma Błajar istnieje od 1996r. Zajmujemy sie głównie sprzedażą i dystrybucją kruszyw drogowych i budowlanych jak również nawozów rolniczych.
W swojej ofercie posiadamy kruszywa różnych frakcji oraz wapno nawozowe różnych gatunków:
wapno magnezowe,
wapno tlenkowe,
wapno węglanowe
Gwarantujemy, że ceny wapna oraz kruszywa oferowanego przez naszą firmę są bardzo konkurencyjne , o czym przekonało sie już wielu naszych klientów.
Jesteśmy przedstawicielem grupy Lhoist Polska (Wojcieszów , Górażdże, Tarnów Opolski , Bukowa)co świadczy o wysokiej jakości naszych towarów. Szczegóły oferty w zakładce oferta. Współpracujemy również z wieloma innymi firmami.
Dbamy i doradzamy swoim klientom. W zakładce wapnowanie udostępniliśmy krótki poradnik pogłebiające wiedze na temat diagnozowania odczynu gleby, ustalania optymalnej dawki oraz wyboru nawozu wapniowego. Liczymy, że nasze bogate doswiadczenie w tej branży okaże sie przydatne i przekona Państwa do skorzystania z naszych usług co zaowocuje wysoce rentowną wspołpracą.
Napisano 31 październik 2017 - 10:04
Korzystając z okazji chciałbym zapytać - dostała mi się dodatkowa działka około 40 arów.Ziemia Kl.IV, sądząc po roślinach,które tam rosną ziemia jest zakwaszona. Przez 2 sezony była tam uprawiania pszenica.
Chciałbym przywrócić ziemie do życia i zastanawiam się jakie kroki najlepiej poczynić ?
Napisano 31 październik 2017 - 13:05
Zastosuj wapno magnezowe bo pewnie to raczej jest problem z magnezem. Daj tak ok. 3-4 dawki. Pozdrawiam!
Napisano 01 listopad 2017 - 00:04
Napisano 01 listopad 2017 - 19:31
Wapno na jesień,a najwcześniejszy poplon ?
Nie chciałbym żadnych zbiorów,tylko przyorywać przed kwitnieniem. W tym temacie jestem zupełnym laikiem,więc jeśli można to prosił bym o rozpiskę krok po kroku.
Napisano 19 listopad 2017 - 18:22
Napisano 29 wrzesień 2022 - 09:26
Wznawiam temat, skąd bierzecie wapno? Sami jeździcie czy ktoś wam przywozi?
Napisano 29 wrzesień 2022 - 09:54
Napisano 13 październik 2022 - 14:44
no tak, wtedy całe auto, ale można z kimś na spółkę albo sprzedać. Po ile kupujecie obecnie wapno?
Napisano 13 październik 2022 - 16:26
Napisano 14 październik 2022 - 10:10
ja teraz 3400 za auto
Napisano 14 październik 2022 - 14:55
Znowu rolnik płaci za kryzys
Napisano 14 październik 2022 - 15:43
W tym roku wapnowałem i nie mogłem dostać wapna jakiego potrzebowała moja gleba. Robiłem mieszankę. 1,2 t z 30% magnezu w formie siarczanowej, 1,2 t magnezowego w całości węglanowego i 2.8 t węglanowego. To poszło na 11 ha. W przyszłym roku pozostałe grunty bo w tym roku na nich zostało za dużo azotu i poleciałby w powietrze. Musiałem odpuścić. Koszt ok. 3 tys. Pozdrawiam!
Napisano 28 październik 2022 - 10:11
Vademecum, nie tylko rolnik - każdy przedsiębiorca. Mając własną działalność oprócz rolnictwa wiem jak to smakuje niestety... nie tylko rolnik poszkodowany
Napisano 28 październik 2022 - 17:33
Ciekawe do czego to doprowadzi, już gdzieś czytałem, że brakuje mleka , a odbudowanie stada mlecznego to kilka lat. Dziś znajomy namówił mnie by zadzownić ile płaci chandlarz za pszenżyto, 1200 usłyszałem, stwierdziłem że cena już nie jak od chandlarza tylko złodzieja, ale sie chłop zagotował, a ja rozłączyłem
Napisano 24 maj 2023 - 11:13
Cześć wszystkim na forum! Chciałbym usłyszeć wasze opinie i doświadczenia na temat środków ochrony roślin i nawozów. Gdzie je kupujecie i jakie problemy napotykacie? Nasza firma, Agromarket Wiewiecko, oferuje szeroki asortyment nawozów i środków ochrony roślin. Posiadamy własny magazyn, w którym zawsze jest duża ilość najlepszych produktów od takich wiodących producentów jak SUMI AGRO, BAYER, BASF, YARA, a także własna marka nawozów dolistnych Agropeki i najlepsze nawozy wapienne od Nordkalk. Mamy także własny tabor samochodowy, od małych do 25-tonowych, które dostarczą zamówienie do klienta najszybciej w regionie Zachodniopomorskim. Chętnie pomożemy Ci znaleźć najlepsze rozwiązanie dla Twoich potrzeb rolniczych. Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony www.agromarketwiewiecko.pl lub do kontaktu z nami pod numerami:
Bartek - 606 396 182,
Tomasz - 692 456 060
www.agromarketwiewiecko.pl
Czekamy na wasze opinie i pytania!
Napisano 02 kwiecień 2024 - 16:27
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych