Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.Ma ktoś schemat układu hamulcowego do przyczepy D-47?

Liczy się każda pomoc, a mianowicie mam w niej tylko siłowniki do hamulców i butlę.

Powiedzcie co i jak podłączyć.

Pozdrawiam

Posted

Chodzi o coś takiego?: allegro.pl/regulator-sily-hamowania-d-35-d-47-d-50-3zakresowy-i2483459108.html

Mam zamiar zamówić z allegro,tylko co jeszcze trzeba to będzie za raz przesyłka,mam tylko siłowniki na osi i butle

Posted

to jest regulator, tez sie przyda

farmexpert.pl/zawor_sterujacy_hzs_2_przyczepa_d_47_produkt2918.aspx w zaleznosci od regulatora zawor z mozliwoscia odchamowania lub bez

instalaja jest prosta, przewod z ciagnika do zaworu, z zaworu na butle, z regulatora na silowniki

Posted

regulator-zbiornik jest podlaczony jednym wezem, zbiornik z drugiej strony ma byc zaslepiony, no i odwadniacz

zawor masz przy ciagniku, przy przyczepie fabrycznie nie byl montowany

Posted
Weź napisz od początku po kolei,z tego co zrozumiałem to tak z ciągnika pod regulator i z regulatora na 2 koła i na zawór, z zaworu do butli z boku, z góry zaślepiona i z 2 boku odwadniacz(chyba że butla źle siedzi bo z boków 2 otwory i z góry 1).
Posted

taki, moze byc zwykla sruba, byle co jakis czas odkrecic

1. z ciagnika do zaworu, jw. w linku, z tego weza jest rowniez podlaczone wyjscie na druga przyczepe (trojnik przy zaworze)

2. z tego zaworu po przeciwnej stronie, czyli od tylu, wyjscie na zbiornik, jeden waz, butle przekrec gwintem do dolu i pam odwadniacz, woda do gory nie poleci :)

3. do zaworu przykrecasz regulator sily hamowania i z niego na silowniki

jesli nadal bedziesz mial problemy moge zrobic kilka fotek przy odrobinie czasu