Jump to content

Recommended Posts

Posted

witam, chciałbym kupić john deere 3140 do 12 ha pola, posiadam c-360 3p i jest trochę za mały., czy mógłby ktoś podpowiedzieć jakie spalanie i jaki sprzęt kupić do niego?

Posted

Nie kupuj takiego rumpla z szaberplaca. On ma ze 30 lat i nie dostaniesz nigdzie do niego części, chyba że na angielskim złomie.

Na 12ha to kup sobie zetora 8011 albo z napędem czyli 8045.Do nich są części w każdej Agromie,a pali 6l/mth

Pozdro

Posted
Nawet taki 1014, prosty w obsłudze, dynamiczny silnik z turbo i łatwo dostępne części, a na twoim areale to ten ciągnik będzie chodził 10 lat bez naprawy, tylko że za dobry trzeba zabulić z 35 do 40 tysięcy zł.
Posted

a ja mam Masseya 675 pali tyle co c330, 75 KM, ciągnik żyleta, a części to można widąłmi przewracać :P

Teraz sprzedałem c330 i kupiłem Fiata 780 z Turem z 1977 roku, problemu z częściami nie ma, bo muszę trochę przy nim porobić a że śmieszną kasę dałem to remonty mi nie straszne :P

Ja ursusy wszystkie co miałem się pozbyłem i nie kupie tego już nigdy, a w domu były i c330, c360, Zetor 8145 itp....

A części do Zetora na dzień dzisiejszy tez nie są tanie i remonty np silnika wychodzą tak samo jak w innych zachodnich ciągnikach wygoda w jeździe bez porównania, mocniejsze podnośniki, synchronizowane biegi itp....

Posted
jest całkiem niedaleko lamboghini 100km plus przedni napęd traktorek z 1988 r. za 20000 tyś zł. i jest właśnie ten john deere 3140 1986r. 1o5 km za 22500 tyś. zł. a właśnie ursusy 1014 tqaki w miarę kosztuje tak jak pisałeś około35000 tyś zł. tak więc zastanawiam się nad lambo a deerem. tylko nie wiem jak ze spalaniem u nich i wogóle jak silnikowo/
Posted

no tak, tylko że ja mam na ten zakup 27000 zł. i potrzebuję go najlepiej na orkę po żniwach, ponieważ 3p jest po generalce silnika i skrzynki biegów, dopiero pogoniłem 40 mth i chciałem go trzymać do lekkich prac, a większego docenić w polu, dlartego pomyślałem o JD bo podobnio twardziel z niego ale czekam na opinie

• 7 months later...
Posted
coś mi nie pasuje z tym spalaniem 385 w 3 skibowym pługu 1ha orzesz około 2 godzin to wychodzi mi 4,5l na godzinę to czasem nie za mało bo jeśli to prawda z tym spalaniem to jest takie powiedzenie cudze chwalicie swego nie znacie ursus pali mniej od MWM???
Posted
No to powiem Ci że trafiłeś na super okazję, ciężko kupić coś o takiej mocy w tej cenie, a Ty do tego jeszcze masz tura 3b, zaoszczędziłeś sporo kasy więc możesz sobie pozwolić na remont generalny tego Fiata. Pozdrawiam :)